Studenten organiseren online dance-conferentie

-

Home » Nieuws » Studenten organiseren online dance-conferentie

Op 14 mei 2020 vindt de eerste editie van Dutch Dance University plaats, een nieuwe online conferentie die zich focust op de momenteel zwaar getroffen dance industrie in Nederland. De livestream zal uitgezonden worden vanuit de studio in gebouw P8 van Fontys Academy for Creative Industries te Tilburg. Gedurende de dag komen verschillende prominente professionals uit het werkveld aan het woord en krijgt de kijker de kans om deel te nemen aan een workshop. De huidige crisis rondom het coronavirus zal hier uiteraard regelmatig aan bod komen.

 

Een initiatief door studenten van de Minor Dance Industry

Dutch Dance University is ontstaan door een initiatief van een groep studenten die de minor Dance Industry volgen. Het idee om een conferentie over de dance-industrie te organiseren, is gegroeid doordat de studenten zeer betrokken zijn met de dance-scene. Ze blijven graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends binnen de dancewereld en willen dit en de rest van hun kennis met andere geïnteresseerden delen.

 

Programma

Het programma van Dutch Dance University bestaat uit meerdere sprekers en een workshop. De livestream zal bestaan uit meerdere panels. Doordat de industrie momenteel hard geraakt wordt door de crisis zal er in een panel speciaal aandacht aan geschonken worden. Hierin kunnen vragen gesteld worden. Het panel ‘Into the Future’ bestaat uit Frans Verouden en Stef Appelhof. Frans is een expert op gebied van duurzaamheid in de culturele sector en Stef brengt zijn kennis in als dj, marketeer en eventorganisator.

 

Het panel ‘Corona en dance industrie’ bestaat uit dé event expert, Peter Decuypere. Samen met Sonny Corneth, programmeur bij ‘Stereo Sunday’, zullen ze ingaan op de crisis die op dit moment heerst in de dance industrie.  Voor het panel ‘Drugs’ wordt er gesproken met Floris Brocaar. Hij is een specialist op gebied van drugs en is daarnaast ook preventiewerker bij Novadic-Kentron.


Zie ook de serie Dance & Drugs, met o.a. Charles Dopmans (Novadic-Kentron) en John van den Heuvel


Bij het panel ‘Mental Health’ gaan Nigel Claassen en Joey Lelieveld (JoeySuki) in gesprek. Nigel weet als artistmanager van Bassjackers hoe je de juiste balans kan vinden voor de gezondheid van een artiest. Joey is zelf dj en door zijn burn-out in 2014 kan hij als geen ander vertellen hoe het is als je gezondheid onder je werk gaat lijden. Naast de panels wordt er ook een workshop gegeven. Denis Doeland en Laurens van Beers gaan hun kennis over social media en de positionering daarvan met de deelnemers delen. De randprogrammering zal bestaan uit twee Q&A’s waarin kunnen vragen gesteld worden aan Rodney Kolf en Madeleine van Geuns. Er zal ook muziek verzorgd worden door dj’s Seguro en TimoV.

 

Livestream

In eerste instantie was het de bedoeling dat Dutch Dance University gebruik zou gaan maken van het net geopende gebouw P8, op de campus van Fontys Tilburg te Stappegoor. Vanwege de huidige crisis rondom het coronavirus is Dutch Dance University helaas genoodzaakt om de conferentie geheel online plaats te laten vinden. Deze livestream wordt wel uitgezonden vanuit gebouw P8. Dit gebouw beschikt over een studio met professionele opnameapparatuur. De livestream is te bekijken via Twitch.

Over Fontys ACI en de minor Dance Industry

Fontys Academy for Creative Industries (Fontys ACI) in Tilburg is onderdeel van Fontys Hogescholen. De academie leidt studenten op tot creatieve, resultaatgerichte professionals die weten hoe je waarde toevoegt aan een concept, product, dienst of organisatie in de creatieve industrie. ACI verzorgt ook enkele minoren (specialistische, dedicated semesterprogramma’s), waaronder Dance Industry. Deze leidt studenten op die een ambitie hebben in de specialistische, dynamische branche van de elektronische dansmuziek, op het gebied van communicatie en commerciële economie. Te denken valt aan beroepen als eventontwikkelaar, (online) marketeer, labelmedewerker, artiestenmanager en boeker.

Meer weten? Kijk in het Facebook-event of op de Instagram van Dutch Dance Lab. Meer informatie over de Minor Dance Industry is hier te vinden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Geen Chinezen, wel allrounders: De DJ FACT Top 100 versus de DJ Mag Top 100

De verschillen tussen onze vorige week gelanceerde DJ FACT Top 100 en de laatste DJ Mag Top 100 zijn...

Tiësto nieuwe nummer 1 in DJ FACT Top 100

De DJ FACT Top 100 van 2022 kent een nieuwe, Nederlandse nummer 1. Tiësto lost Marshmello af aan kop...