dinsdag, oktober 3, 2023

Sub:Merged in Breda: grootspraak of record-technofestival?

-

Home » Genres » Techno » Sub:Merged in Breda: grootspraak of record-technofestival?

Een alleszins bijzondere verschijning in de festivalmarkt voor technoliefhebbers. Sub:Merged – The Gathering wil niet minder dan het grootste technofestival van de wereld worden. Eind september moet de eerste editie plaatsvinden in Breda. Maar voorlopig zijn er ook nog veel vraagtekens rond Sub:Merged.

 

Het internationaal techno-concept Sub:Merged is het gezicht achter The Gathering. Het concept heeft veel labels en evenementen uit de techno-scene die onder hun naam vallen.

Impact

The Gathering wil een bijzondere functie uitdragen als festival. Het doel is om impact te creëren. Duizenden techno-liefhebbers over de hele wereld worden uitgedaagd om samen te komen en een beweging te vormen met de uitgangspunten ‘vrede, liefde en saamhorigheid’.

Maar het evenement is vooralsnog ook omgeven door vraagtekens. 3voor12 dook in de organisatie, haar verleden en haar ambitieuze programmering en meldt dat een groot deel van de artiesten helemaal niet kan komen optreden op Sub:Merged.

Breepark

Festivallocatie Breepark moet de thuisbasis worden van het nieuwe festival. Met maar liefst acht podia, waar 150+ artiesten uit de scene hun entree moeten maken, verandert het Breepark voor drie dagen in een ware technotempel.

Het festival streeft naar niet minder dan 100.000 bezoekers voor de eerste editie. Dat zou drie keer zoveel bezoekers zijn als op Awakenings Festival.

Vorig jaar werd een soortgelijk concept aangekondigd onder de naam AREA51. Door tegenvallende kaartverkoop en te weinig animo, koos de organisatie er uiteindelijk voor om het festival te annuleren.


Sub:Merged – The Gathering 2017

Sub:Merged – The Gathering 2017 vindt plaats van 22 t/m 24 september in het Breepark te Breda. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...