dinsdag, maart 2, 2021
Home Music House Future house legende Tchami verrast ons met zijn eerste album

Future house legende Tchami verrast ons met zijn eerste album

-

Naast het runnen van een eigen label, het optreden op grote festivals en het verkrijgen van miljoenen streams op nummers zoals ‘Afterlife’ en ‘Promesses’ heeft de 35-jarige Fransman afgelopen vrijdag zijn eerste album ooit uitgebracht.

De uit Parijs afkomstige Martin Bresso, beter bekend onder zijn artiestennaam Tchami zal bij veel mensen bekend in de oren klinken. De wereldberoemde dj is al jarenlang actief binnen de dancescene en een van de stichters van het future house genre. Velen zullen de artiest herkennen aan zijn unieke en karakteristieke sound.

Tchami in actie op het podium. Foto: Rutger Geerling

Het ‘Year Zero’ album

Met het nieuwe album ‘Year Zero’ laat de artiest zien wat hij nog meer in petto heeft. Hiermee laat hij ons zeker een andere kant van zichzelf horen. Het project bevat vele tracks met een uniek nieuw geluid, wat gecombineerd is met zijn oorspronkelijke roots. De artiest is voor dit album samenwerkingen aangegaan met Chace, Stacy Barthe, Gunna en een hoop meer zwaargewichten uit de muziekindustrie.

‘Born Again’ is onderdeel van het nieuwe album

Mijlpaal na mijlpaal

- Advertisement -

In 2013 brak Tchami door met zijn ‘Promesses’ EP dat uitkwam op Fool’s Gold Records. De nummers die volgden vielen enorm goed in de smaak bij het publiek. Al snel begon hij met zijn muziek de hitlijsten te veroveren. Zijn gemaakte tracks hebben een enorme invloed gehad op het ontstaan van het future house genre. In 2015 heeft Tchami zijn eigen label gestart onder de naam ‘CONFESSION’, wat inmiddels uitgegroeid is tot een eigen stijl en vandaag de dag nog steeds een enorm succes is.

Foto: Drew Ressler – rukes.com

De wereld door met het ‘Pardon My French’ collectief

Naast al deze successen is de artiest samen met zijn Franse vrienden dj Snake, Malaa en Mercer het ‘Pardon my French’ project gestart. Het doel hiervan is vooral het in kaart brengen van elektronische muziek over de hele wereld en het samenbrengen van artiesten. En of ze dit momenteel aan het verwezenlijken zijn? Dat zeker!


TCHAMI

Ben jij benieuwd naar het debuutalbum van Tchami? Het ‘Year Zero’ album is vanaf 23 oktober te beluisteren via diverse streamingsdiensten!

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Juliano van der Knaap
Journalist in opleiding, die al van jongs af aan een grote passie heeft voor de dancescene. Zijn voorkeur gaat uit naar house en techno.

Gerelateerd

Daft Punk volgens de man die ze als eerste buiten Frankrijk boekte: ‘Waanzinnig goed’

Na 28 jaar stopt Daft Punk ermee, maakte het duo maandag bekend. De Vlaamse techno-pionier Peter Decuypere was medio...

Bass music in maart: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....