maandag, januari 18, 2021
Home Nieuws Testevenementen uitgesteld door Britse mutatie coronavirus

Testevenementen uitgesteld door Britse mutatie coronavirus

-

Op dinsdag 12 januari heeft het kabinet in de persconferentie over het coronavirus bekend gemaakt dat de testevenementen, die officieel half januari zouden starten, later zullen plaatsvinden. Wanneer is nog niet bekend. Volgende week wordt hier een besluit over genomen.

Gisteren werd duidelijk dat er veel onzekerheid heerst over de Britse mutatie van het coronavirus. Deze variant is veel besmettelijker en kreeg in korte tijd de overhand in het Verenigd Koninkrijk.

Verlenging lockdown

Met 3-5% van de totale besmettingen is de situatie in Nederland nog niet alarmerend. Minister-president Mark Rutte vreest echter voor een soortgelijke situatie als in maart 2020 en pakt de situatie hard aan.

- Advertisement -

De lockdown is daarom met drie weken verlengd en eindigt nu op 9 februari. Op 2 februari houdt het kabinet weer een persconferentie over mogelijke veranderingen in de maatregelen.

Een zakelijk congres viel ook onder één van de testevenementen. Foto: tomdoms.com

Datum onbekend

Het kabinet moest echter meer knopen doorhakken. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) liet weten dat de geplande testevenementen helaas niet kunnen plaatsvinden. Hij zei daarover: “In deze context, terwijl we nog zo veel niet weten, waarbij niet eens basisscholen open kunnen, is het niet slim om wel evenementen te houden waarbij honderd mensen bij elkaar zitten. We willen iets meer weten van de Britse variant, in de context van de Nederlandse maatregelen. Op korte termijn zullen we een besluit nemen wanneer het wel kan. Want het is van groot belang voor de sector. Ook voor voetbalclubs.”

De stuurgroep achter de testevenementen, Fieldlab Evenementen is teleurgesteld. “We hebben nog steeds de overtuiging dat onze praktijkonderzoeken in een veilige omgeving plaatsvinden, zelfs met de Britse variant die nu is opgedoken”, zegt Riemer Rijpkema. “De onderzoeken van Fieldlab Evenementen zijn en blijven nodig voor het perspectief van de gehele evenementenbranche.”

De Jonge benadrukte nog dat er geen sprake is van afstel maar uitstel. Hij liet weten dat volgende week besloten wordt wanneer de testevenementen wél kunnen plaatsvinden.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is op het moment stagiaire bij TIOH. Ze volgt de opleiding tot International Event Manager aan de Breda University of Applied Sciences. Ze is een echte fan van de hardere stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Echter is haar muzieksmaak heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat.

Gerelateerd

Dance & Drugs: (Onder) invloed in coronatijd

Drugs en onze roemrijke dancecultuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe vergaat het de gebruiker in een tijd...

Interview: Shane Codd scoort een hit in Europa met zijn debuutsingle

De Ierse Shane Codd is kortelings doorgebroken met zijn debuutsingle Get Out My Head. Dit nummer behoort tot de...