zondag, oktober 1, 2023

The Flying Dutch 2016 op 4 juni, dit jaar ook in buitenland?

-

Home » Genres » EDM » The Flying Dutch 2016 op 4 juni, dit jaar ook in buitenland?
De tweede editie van dance-evenement The Flying Dutch is op zaterdag 4 juni. Dat maakte de organisatie (ALDA Events en John Ewbank) bekend via Facebook.

Op 1 februari volgt meer informatie over wat in 2015 dé grote eyecatcher was aan de kant van de dance-evenementen in Nederland. Op die datum worden onder meer de locaties en de line-up bekendgemaakt en start ook de kaartverkoop.

The Flying Dutch 2016

Debuut succes

Het debuut van The Flying Dutch, waarbij 10 Nederlandse top-dj’s op één dag naar Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam vlogen, was zakelijk gezien succesvol. Op de productie (m.n. drukte en wachttijden) was overigens wel een en ander aan te merken.

In totaal zagen ruim 100.000 bezoekers dj’s als Afrojack, Armin van Buuren, Fedde le Grand en Hardwell draaien. De kaarten waren binnen een week uitverkocht.

>> Zie ook: The Flying Dutch en andere hoogtepunten van dancepodia-bouwer 250K/Eyesupply uit Eindhoven <<

In Eindhoven vond het evenement vorig jaar plaats op Strijp-S (check ook de aftermovie). Het is nog onzeker of het festival weer deze steden aan zal gaan doen.

Trudo-directeur Thom Aussems liet via Twitter weten dat het evenement dit jaar niet op Strijp-S wordt georganiseerd. “Er zijn te veel hijskranen”, aldus Aussems, doelend op de bouwactiviteiten rond het Klokgebouw. Trudo beheert het evenemententerrein op Strijp-S.

Flying Dutch

The Flying Dutch naar Azië?

Grote vraag is of The Flying Dutch dit jaar ook locaties of edities in het buitenland omvat. In een interview met een van onze redacteuren zeiden John Ewbank en Allan Hardenberg (ALDA) dat ze de ambitie hebben om ook hun vliegende Hollanders ook de grens over te laten gaan.

Ze lieten doorschemeren dat de markt in bijvoorbeeld Azië ook mogelijkheden biedt. De opening van een apart kantoor van ALDA in Hong Kong, recent aangekondigd, is wellicht een teken aan de wand.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...