zondag, december 5, 2021
spot_img
HomeNieuwsThis is Phono: Nieuw telefoonloos event in Eindhoven

This is Phono: Nieuw telefoonloos event in Eindhoven

-

This Is Phono is de naam van een nieuw telefoonloos event in Eindhoven, dat op zaterdag 28 maart wordt gelanceerd. Fifth NRE is de locatie. “Wij willen een avondje beleving creëren zónder telefoon. Zodat je het feest wel moet beleven, en uitgaan weer even uit gaan wordt.”

 

This is Phono onderscheidt zich direct van andere dansfeesten; iedereen op de dansvloer is offline want het bezit van een mobiele telefoon is op het feest niet toegestaan. Zij die het lef hebben laten de mobiel thuis, voor anderen zijn kluisjes bij de ingang de oplossing.

Het is al het derde evenement met een no phone policy in Eindhoven. De Missie zette de trend, daarnaast kwam ook Quarantaine. Zij hielden het echter op een vriendelijk offensief tegen schermpjes (afplakken of communiceren). This Is Phono gaat verder, door te verbieden.

- Advertisement -

>> Zie ook: Telefoonloze techno rukt op in Eindhoven

No phone policy

Chriet Titulaer

Afgelopen week werd Eindhoven als teaser bedolven onder een lading Chriet Titulaer. In vele vormen was hij te zien. Hangend aan lantarenpalen, als masker op lege winkelpanden of bevestigd aan een afrastering bij het spoor.

Velen vroegen zich af waar die aanwezigheid van de legendarische wetenschapper mee te maken had. Het raadsel werd afgelopen woensdag pas ontrafeld door het Eindhovens Dagblad. Het was een creatieve marketingstunt van Pieter Lepelaars en Tim van Mol, de initiators achter This Is Phono.

Als het aan de heren ligt een mooie toevoeging zijn aan het reeds bestaande aanbod aan dansfeesten. Met een video op hun website claimen ze vrijdag zelf de campagne.

We willen vooral iets toevoegen aan de scene

This Is Phono

Verslaafd

De basis is simpel; een feest zonder telefoon zodat je even helemaal offline kunt zijn op de dansvloer. Tim van Mol: “Chriet Titulaer voorspelde in de jaren ’80 al dat de mobiele telefoon een rage zou worden. Maar dat we er zo verslaafd aan zouden raken had hij ook niet kunnen voorspellen. Wij gaan het anders doen, wij willen juist een avondje beleving creëren zónder telefoon. Zodat je het feest wel moet beleven, zodat uitgaan weer even uit gaan wordt.”

Pieter Lepelaars vult aan: “We willen vooral iets toevoegen aan de scene. Geen herhaling van wat er al is, maar juist een stukje vernieuwing en verfrissing bieden. Wij denken dat we met dit concept echt iets leuks en creatiefs kunnen neerzetten, dat we bezoekers écht kunnen verrassen.”


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


De muziek op This is Phono wordt gedraaid door dj’s. “De basis van This is Phono is house, techhouse en techno. Maar we willen niet denken in hokjes of alleen een bepaalde sound brengen. We willen alle kanten op kunnen gaan met uitstapjes naar tijdloze classics, een tranceplaat van vroeger of lekkere discovibes. Zolang het maar in dienst is van de dansvloer, gebouwd op die fundering van house en techhouse”, aldus Lepelaars.

Voor de eerste editie is gekozen voor Fifth NRE, een nieuwe Eindhovense parel aan de rand van het centrum van Eindhoven. Tim van Mol: “Een spannend concept als This is Phono vraagt om een opwindende en vooruitstrevende locatie. Fifth NRE is rauw en ondeugend en doet de dingen ook net even wat anders, precies zoals wij willen nastreven. Ze waren meteen enthousiast toen wij ons idee presenteerden. Voor ons de ideale plek voor de vuurdoop van This Is Phono.”


 

This Is Phono

Zaterdag 28 maart, Fifth NRE, Eindhoven. Tickets voor This is Phono kosten 18,50 incl. fee. en zijn per direct verkrijgbaar via www.thisisphono.nl

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

House en techno in december: de maandtips van Casper Gout

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Casper...

Eindhoven krijgt nieuwe club: HAVEN neemt intrek in pand van Dynamo

Na een mysterieuze guerrilla-actie met een boot in het stadscentrum, dinsdag, gonsde het deze week al rond, nu is...