maandag, maart 4, 2024

Tiësto mag (weer) plaats maken in prijzenkast

-

Home » Genres » House » Tiësto mag (weer) plaats maken in prijzenkast

Hij had al een Grammy, een koninklijke onderscheiding, 3 DJ Mag Top 100-titels, een Popprijs en een Gouden Harp. Maar Tiësto zal opnieuw plaats moeten maken in zijn prijzenkast: ook de Edison Pop Oeuvreprijs gaat – voor het eerst in de dancegeschiedenis – naar de uit Breda afkomstige dj/producer, geboren als Tijs Verwest.

Tiësto zal de prijs donderdagavond ontvangen in de uitzending van RTL Late Night. De Edison Stichting kent hem de prijs toe voor zijn enorme oeuvre en buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek.

Hij houdt niet vast aan een formule die commercieel succes garandeert

ADE: Tiesto & Calvin Harris in Ziggo DomeDe oeuvreprijs is volgens de stichting een prijs die muzikale genres overstijgt. Voor de eerste keer kent de jury hem toe aan een artiest in de dancemuziek. Uit het juryrapport:

‘In een veranderend danslandschap bevindt Tiësto zich al jaren aan de top. Zijn muzikale carrière laat zien dat hij met een open mind muziek maakt. Hij houdt niet vast aan een succesformule die commercieel succes garandeert, maar zoekt graag de grenzen van het muzikale spectrum op en laat zich uitdagen door bijzondere samenwerkingen.’

Tiesto Innercity 2003Tiësto op Innercity 2003, nog in het vinyl-tijdperk. Foto uit ‘This Is My Church’ van top-dancefotograaf Rutger Geerling.

In totaal heeft Tiësto inmiddels ruim 70 internationale awards gewonnen.

>> Zie ook: Het grootste beeldboek van Rudgr, headliner der dancefotografen << 

Tiësto en Hardwell op 538Koningsdag

Donderdag werd ook bekend dat Tiësto en Breda-buddy Hardwell dit jaar samen optreden tijdens 538Koningsdag in hun thuisstad. Dat is voor het eerst.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Trance-boek ‘Hypnotised’: Lees-encyclopedie voor de echte liefhebber

Je moet er even voor gaan zitten: met 322 pagina’s is ‘Hypnotised - A Journey Through Trance Music’, verschenen...