VER:WEST: Tiësto komt met nieuwe act (en wordt vader)

-

Home » Nieuws » VER:WEST: Tiësto komt met nieuwe act (en wordt vader)

Een nieuwe artiestennaam en nieuw leven. Het tourbestaan mag dan op zijn gat liggen, in het leven van Tijs Verwest zit volop beweging. Na decennia lang onder de naam Tiësto te hebben gewerkt, komt de Bredase dj/producer met een nieuwe sound (deep/melodic house) onder een nieuw alias. De primeur van VER:WEST is op Tomorrowland. Ondertussen maakte de artiest ook bekend dat hij vader wordt.

In zijn trance-tijd gebruikte Tijs Verwest als producer wel eens andere aliassen dan Tiësto (o.a. Gouryella). En uiteraard deed hij door zijn hele carrière talloze collabs en verkende hij diverse sounds.

Maar als dj was er nooit een andere naam dan Tiësto. Tot Tomorrowland 2020. Daar, in de virtuele variant Tomorrowland Around The World, treedt de Bredase dj/producer voor het eerst op als VER:WEST.

“Een heel andere energie dan Tiësto”

VER:WEST is melodic house

Tiësto maakte de laatste jaren vaker uitstapjes naar melodische house, onder andere in zijn radioshow. Maar de lancering van een zelfstandig alias, in combinatie met daaraan gekoppelde, aparte socials, laat doorschemeren dat er meer op komst is.

De sound van VER:WEST wordt ‘dieper en meer chill’. “Een heel andere energie dan Tiësto”, aldus Verwest dinsdag in een post van Tomorrowland. “Ik krijg van hun de kans om een andere kant van mezelf te laten zien, wat ik nog niet eerder heb gedaan.”

https://www.instagram.com/p/CClsKBshxZI/

Vader

Vrijwel tegelijkertijd maakte Tijs Verwest op zijn eigen social media bekend dat hij en zijn vrouw Annika over een paar maanden ouders worden van een dochter.

Eind 2017 had TIOH’s Mark van Bergen nog een exclusief interview met Tiësto (foto onder), naar aanleiding van zijn thuisshow in Breda. Daarin vertelde hij ook over zijn liefde voor de maar liefst 27 jaar jongere Annika.

“Liefde valt moeilijk te sturen, maar onze situatie is wel een uiterst geval natuurlijk. Mensen om ons heen waren eerst kritisch maar zien nu dat dit serieus is. Zo’n leeftijdsverschil zou niet voor iedereen werken. Maar doordat mijn carrière zo is gelopen, heeft het gewoon zo uitgepakt.”

In gesprek met Tijs Verwest, Bekend als Tiësto en VER:WEST

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...