woensdag, december 6, 2023

Zweven en raven: 6 tips voor de Tilburgse Kermis

-

Home » Uncategorized » Zweven en raven: 6 tips voor de Tilburgse Kermis

Zwieren, zweven en zwaaien én goede feestjes en muziek beleven. In Tilburg is het eind juli altijd nauw met elkaar verweven. Draaimolen is de bekendste, vleesgeworden party-attractie, en kermismaandag kennen we als het zuurstokroze epicentrum van het grootste evenement van Kruikenstad. Maar tijdens de bekende tiendaagse van Tilburg kun je op nog veel meer plekken en dagen terecht voor een fijne fuif. Zes tips voor tijdens de Tilburgse Kermis.

 

Gin Fizz Outdoor: Joel Hemmen, Die Grote, Heftone e.v.a.

22-31 juli, Gin Fizz

‘Gin fist’ in Tilburg? In het kleinste steegje van de stad toch zeker weer wel! Tijdens de hele Tilburgse Kermis barst het grootste feestje weer los in en bij Gin Fizz. Want met het vernieuwde terras en een cocktailbar erbij mag de tiendaagse met recht Gin Fizz Outdoor heten.

Verwacht de beste dj’s van Tilburg en niet ver daarbuiten, onder wie Die Grote, Poko Poko, Eb & Vloed (met onze eigen huisgenoot Tijme in de gelederen), Tessler, Heftone en ook JoeySuki, over wie we onlangs een exclusief verhaal brachten. Entree alle dagen gratis.

>> Event-pagina’s

Gin Fizz Kermis

 

Sugar Rush, Cabrio en ‘grootste silent disco van Tilburg’

Club Smederij

Dj Flamboyant en zijn maten spinnen weer zoete schijven tijdens Sugar Rush, de vaste avond van de Tilburger in Club Smederij. Tijdens al weer de 4e editie zijn Yung Fox en Mairo Nawaz in het huisje. Laat je bedelven onder een bak house, UK garage, hiphop en disco.

Maar er zijn nog meer leuke feestjes in Club Smederij: Cabrio van Ben ‘boogieman’ Penn houdt Parking (early house en disco) op Roze Maandag, Soepel (nee, dit keer niet in de Koepel) sluit de kermis af met Zonnebrand op 29 en 30 juli. De organisatie belooft op vrijdagavond ‘de grootste silent disco van Tilburg’ te houden.

> Event-pagina Smederij

In10ce Pink edition XL: Syben Ray invites Dimitri

Roze Maandag 25 juli, The Gallery

In10ce, de organisatie die bij tijd en wijle en op wisselende locaties in Tilburg al fijne feestjes bouwt, haalt op Roze Maandag een XL-dj over. Niemand minder dan Dimitri, housepionier en ‘still going strong’, gaat The Gallery in hoger sferen brengen. Syben Ray warmt op.

>> Event-pagina

Syben Ray invites Dimitri

Draaimolen presents: Holy Pink

25 juli, Muzentuin

Ook op maandag, maar dan ook al overdag: Holy Pink van Draaimolen. Opnieuw pakken de Tilburgse fijnproevers uit met een duizelingwekkende line-up, Joost mag weten hoe ze het doen. Komt-ie: Ben Sims, Mathew Jonson (live) en dan nog twee dikke back-to-backs: Job Jobse met Barnt (6 uurtjes maarliefst) en de zuiderlingen Lucky Done Gone met Will Oirson. Meemaken is bijzijn.

Er is ook nog een after, in Theaters Tilburg. Hint qua line-up, volgens de organisatie: voor de dj’s uit de Muzentuin is het maar een paar passen lopen!

Soepel Roze Maandag

25 juli, Korte Heuvel

Zijn ze weer, de Soepels. Deze doet qua massa en feest niet heel veel onder voor de prettige heiligschennis in de Muzentuin. De Korte Heuvel is op Roze Maandag de plek waar iedereen samen feest. Het diverse aanbod van de samenwerkende horecazaken zorgt ervoor dat jong, oud en iedereen die daar tussen zweeft het naar zijn zin kan hebben.

De tijden dat stadgenoot – en tegenwoordig EDM-gigant – Fedde Le Grand nog zijn plaatjes draaide op kermis-maandag op de Korte Heuvel zijn voorbij, maar er zijn genoeg dj’s die je de dag hier prima door een roze bril kunnen laten kijken.

>> Event-pagina

Het Pieter Vreedeplein tijdens Roze Maandag op de Tilburgse Kermis van 2012.

Dj Francois’ Birthday Bash

30 juli, Zino Live

Een traditie in zijn eigen nest, tijdens het tweede kermisweekend. Goirlenaar Francois (Zoontjes) stond al in de Zino te zwoegen met vinyl toen de breakdance nog de heftigste attractie was. Anno 2016, in de spin-off van Tilburgs meest fameuze club ooit, is hij het kunstje nog altijd niet verleerd. En tijdens de kermis viert hij altijd zijn verjaardag op grootse wijze, tijdens de birthday bash. Check ook ons interview met dj Francois, die geldt als een van dé dancepioniers van Brabant.

>> Event-pagina

Tilburgse Kermis

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...