donderdag, oktober 5, 2023

TIOH stopt na 8 jaar en maakt doorstart als PR-bureau House Of Content

-

Home » Nieuws » TIOH stopt na 8 jaar en maakt doorstart als PR-bureau House Of Content

Voor de schermen merkte je als gast misschien al dat er minder activiteit was hier in Huis. Achter de schermen zijn we dan ook al een tijdje bezig met een grote verbouwing. En nu mag iedereen het weten. This Is Our House stopt na 8 jaar als website voor liefhebbers van elektronische muziek. Per 1 september maken we, na een succesvolle proef, een doorstart als communicatieservice House Of Content. Daarmee verzorgen we PR, media, content en marketing voor bedrijven in de dancebranche. “We kijken trots terug op wat we met This Is Our House hebben neergezet. Maar het is tijd voor een volgende stap.”

De nieuwe website house-of-content.nl is inmiddels online. De komende weken worden benut om het tijdperk-TIOH af te ronden met een reeks speciale artikelen op tioh.nl. Op 1 september gaat alle aandacht naar House Of Content. Het vertrouwde beeldmerk van TIOH en de social media-kanalen verhuizen mee, net als een deel van het team.

Van Brabants blog tot nationaal medium

(This Is) Our House ging op 1 juli 2015 als bèta-project van de Brabantse dagbladen. Initiator was hun toenmalige cultuurredacteur Mark van Bergen. Toen hij daar later dat jaar vertrok om een nieuwe hoofdbetrekking als docent Dance Industry bij Fontys te starten, mocht hij de dancewebsite meenemen. This Is Our House werd in 2016 zijn eigen (bij)zaak, met Bart Elzendoorn als toenmalige compagnon. De lancering werd gevierd met een event vol headliners in de Effenaar in Eindhoven.

Gestart als platform om aandacht te geven aan de (destijds ondergewaardeerde) dance-scene in het zuiden van het land, groeide TIOH uit tot een gezaghebbend medium over elektronische muziek voor heel Nederland en Vlaanderen. Acht jaar lang werden door een almaar groeiend team van liefhebbende redacteuren nieuws en achtergronden verzorgd. Regelmatig waren er (internationale) items die door tienduizenden bezoekers werden gelezen. Zoals het interview met Tiësto, de serie Dance & Drugs en de DJ FACT TOP 100.

Als uit de hand gelopen bijzaak ging TIOH uiteindelijk teveel tijd kosten, terwijl de inkomsten achterbleven.

House Of Content

Het team achter TIOH kreeg door de jaren heen echter al steeds vaker verzoeken van dancebedrijven voor marketing- en communicatieprojecten. Dat leidde tijdens de coronapandemie, toen er nauwelijks evenementen waren om over te posten, tot de ontwikkeling van een nieuwe bedrijfstak, House Of Content. De proef die hiermee het afgelopen anderhalf jaar werd gedraaid was zo succesvol, dat besloten werd om alle focus nu op die ‘B2B’ communicatieservice te richten.

“We kijken trots terug op wat we met This Is Our House hebben neergezet. Maar het is tijd voor een volgende stap”, aldus Mark. “TIOH is in 8 jaar tijd uitgegroeid van een Brabants passieproject tot een internationaal kwaliteitsmerk voor content over dance, met video’s, achtergrondartikelen en scoops die tienduizenden liefhebbers bereikten. Maar de laatste jaren was de groei eruit, kwam corona en merkten we dat de vraag naar onze expertise en kwaliteit steeds breder werd.” 

De nieuwe mede-eigenaar Duarte dos Santos Estrafalhote, een van de jongere, verse krachten: “Ondanks dat ons team is meegegroeid, kwamen we op een kruispunt. Daarom kiezen we nu voor dit nieuwe avontuur.”  

Mark en Duarte - House Of Content
Mark (l) en Duarte, Huisbazen van House Of Content.

HAVEN, Extrema, ONSTAGE eerste opdrachtgevers

De eerste klinkende projecten zijn inmiddels gerealiseerd door House Of Content. Zo ontwikkelde het een nieuwe, succesvolle club voor Dynamo in Eindhoven (HAVEN), waarvoor het nog altijd de promotie verzorgt. Op het gebied van artiesten gaf House Of Content een boost aan de carrière van het Iraans-Nederlandse dj/producersduo Vessbroz. De PR- en mediacampagne rond het duo leidde o.a. tot een item in Hart van Nederland en publicaties in dagbladen. Ook voor de Bredase dj-experience ONSTAGE werd een mediacampagne verzorgd. Andere klanten van House Of Content zijn onder meer Extrema België en Denis Doeland.

Lomme Valkeneers, hoofd marketing bij Extrema, is content met de nieuwe communicatieservice. “Het verstand van muziek is duidelijk merkbaar in de kwalitatieve content.” Mark de Weijer van Dynamo: “De ervaring, kennis en feeling met de scenes binnen House Of Content zijn een absolute plus.”

Het aanbod aan diensten, ook te vinden op de nieuwe website House-of-content.nl, is groot. HOC staat voor dancebedrijven klaar met content (blogposts, video’s, achtergrondartikelen, boeken), PR en media (persberichten, campagnes, partnerships) en marketing. 

Thisisourhouse.nl blijft voorlopig nog even in de lucht, veel liefhebbers komen via zoekopdrachten en deel-acties nog op die website terecht.


Klant worden van House Of Content?

Check de website of neem vrijblijvend contact met ons op.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd