zondag, december 5, 2021
spot_img
HomeNieuwsOok Tomorrowland verhuist op kalender: Nazomer belooft spitsuur voor festivals te worden

Ook Tomorrowland verhuist op kalender: Nazomer belooft spitsuur voor festivals te worden

-

In navolging van diverse grote Nederlandse zomerfestivals maakt ook Tomorrowland een sprong naar achteren op de kalender. Dat heeft de organisatie achter het leidende Belgische evenement woensdag bekendgemaakt. Haar 2021-editie vindt niet in juli plaats, maar gedurende het laatste weekend van augustus en het eerste van september.

Volgens Tomorrowland komen haar reguliere weekends, eind juli, door de coronapandemie waarschijnlijk te vroeg. “We hopen dat de situatie verbetert tegen het einde van de zomer”, aldus de organisatie in een persbericht.

‘Eenmalig’ vindt Tomorrowland daarom dit jaar plaats in de nazomer. Het eerste festivalweekend is van 27 tot en met 29 augustus. Een week later gevolgd door de tweede reeks, van 3 tot en met 5 september).

In mei komt de organisatie met een nieuwe update met meer details. Ondertussen blijft ze werken aan wat ze noemt ‘het mooiste en veiligste festival’. Voor meer informatie verwijst ze naar tomorrowland.com.

- Advertisement -

>> Zie ook: Inside Papilionem, de indrukwekkende virtuele festivalwereld van Tomorrowland

Tomorrowland

Mysteryland

Saillant detail: het eerste festivalweekend valt exact samen met Mysteryland. Ruim 15 jaar geleden kwam Tomorrowland voort uit de Belgische tak van ID&T, organisator ’s werelds langst lopende dancefestival. De reden dat toen niet voor de naam ‘Mysteryland België’ werd gekozen: de moeder-editie in Nederland lag te dichtbij op de kalender.

Inmiddels staat Tomorrowland al jaren op eigen benen, en is het uitgegroeid tot het belangrijkste dancefestival ter wereld. De organisatie zegt in het persbericht ‘dankbaar’ te zijn om zo nauw en positief samen te kunnen werken met lokale en nationale overheden en experts.

Met de nieuwe verschuiving op de kalender lijkt de festival-nazomer ondertussen almaar drukker te worden. Eerder maakten onder meer Awakenings, Paaspop en DGTL al bekend te verhuizen naar latere maanden.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Simpel naar Solomun in Antwerpen of Extrema Extra: Festivals België buitenkansje voor bovenburen

In Nederland vinden nog zeker een maand geen festivals plaats, maar in België is het bal juist net weer...

Bass in augustus: de tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...