woensdag, november 25, 2020
Home Nieuws Tomorrowland geeft kijkje achter de schermen 2020-editie en kondigt nieuw online event...

Tomorrowland geeft kijkje achter de schermen 2020-editie en kondigt nieuw online event aan

-

Het werd een gedenkwaardige editie: Tomorrowland 2020. Toen bekend werd dat het festival dit jaar geen doorgang kon vinden vanwege de uitbraak van COVID-19, zette de organisatie in korte tijd een indrukwekkend digitaal alternatief op. In een 18 minuten durende documentaire geven ze ons nu een kijkje achter de schermen. Ook is er een nieuwe productie in de planning: een tweede virtual reality festival op oudejaarsavond.

De monsterklus die in enkele maanden tijd geklaard moest worden was voor de kijkers thuis een onvergetelijke ervaring. Met weergaloze visuals vielen de bezoekers van de ene in de andere verbazing in de virtuele wereld Papilionem. Ook hadden ze de grootste line-up voor een digitaal event ooit. TIOH was erbij en maakte een reportage over alles wat er te zien was in deze prachtige virtuele omgeving.

In ‘Never Stop The Music – The Creation of Tomorrowland Around The World’ krijgen we nu een beeld hoe dit spektakel is opgezet. Ook vertellen dj’s als Martin Garrix, Nervo en Dimitri Vegas & Like Mike hoe zij de bijzondere editie hebben beleefd. Maar ook delen ze hun emoties toen COVID-19 de wereld in zijn greep kreeg. De documentaire kun je hieronder bekijken.

Primeur

- Advertisement -

Volgens rapporten heeft het concept ‘Around The World’ van het merk geen winst opgeleverd. Tomorrowland’s mede-oprichter Michiel Beers liet doorschemeren dat ze met alle partnerschappen, sponsordeals en media-deals én het verkopen van 140.000 tickets wereldwijd, ongeveer op nul uitkwamen. De verwachting lag echter hoger.

Ondanks de wat achterblijvende resultaten gaat Tomorrowland verder met een nieuwe streaming-onderneming. Ze hebben aangekondigd dat er een tweede virtual reality festival in de maak is voor oudejaarsavond.

Beers zei erover: “Wij geloven dat digitale events naast live events kunnen, en zullen bestaan. We geloven ook dat we momenten moeten creëren waarop mensen het festival op een speciale manier kunnen beleven. En het echt als een klein evenement zien.”

Inmiddels is ook duidelijk geworden dat Tomorrowland Winter 2021 niet zal plaatsvinden. De organisatie heeft dit niet gedeeld op de socials, maar als je de website bezoekt vind je dit bericht:

“Tomorrowland Winter 2021 cannot take place due to the uncertain circumstances created by COVID-19. Organizing a festival such as Tomorrowland Winter requires a lot of preparation, both by the organisers and local partners, as well as by you, the People of Tomorrow. Considering the current lack of prospects for the coming months, Tomorrowland has no choice but to not organize a Tomorrowland Winter edition in 2021.”

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Verder bijzonder geïnteresseerd in de historie van de house-muziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires.
- Advertisment -

Must Read

DANCE & DRUGS – John van den Heuvel: ‘Legaliseren is geen...

De polarisatie in het Nederlandse drugsdebat is compleet. Op rechtsachter een CDA-minister die minder festivals wil en 'gebruikende' partypeople medeschuldig acht aan drugscriminaliteit. Linksbuiten...