vrijdag, juni 18, 2021
HomeNieuwsJorn van Deynhoven kondigt einde carrière aan

Jorn van Deynhoven kondigt einde carrière aan

-

Vandaag maakte trance-producer Jorn van Deynhoven bekend dat hij stopt met het maken van muziek. In een uitgebreid statement op sociale media liet hij weten dat hij na 15 jaar actief te zijn in de trance nog één droom wilde verwezenlijken: zijn eerste artiestenalbum. En daarvan komt nu de laatste single uit. Hij blijft de komende twee jaar nog wel actief op festivals, maar neemt daarná ook afscheid als dj.

Jorn van Deynhoven neemt zijn beslissing na een ingrijpende gebeurtenis die hem in de zomer van 2018 bijna zijn leven kostte. Bij een studiosessie in Duitsland scheurde zijn aorta. Er was een operatie van 12 uur voor nodig om hem in leven te houden. Zijn revalidatie was lang en nog steeds ondervindt hij hinder van deze aanslag op zijn gezondheid. Het is een gebeurtenis die, zoals hij vertelt, zijn kijk op het leven en de wijze waarop hij daar invulling aan geeft, totaal heeft veranderd.

De afgelopen 2,5 jaar vocht hij zich terug. Hij nam zich voor nog één grote droom te realiseren: een eigen artiestenalbum. Dat album, ‘The Future Is Now’, kwam in maart dit jaar uit. Hij sluit zijn carrière als producer/remixer nu af met ‘Viva La Vida‘. Hij blijft nog wel actief op de achtergrond, maar dan vooral als co-producer en manager.

Afscheidstournee

- Advertisement -

Met draaien stopt Jorn van Deynhoven voorlopig nog niet. De komende twee jaar probeert hij waar mogelijk de vele uitgestelde boekingen als gevolg van de corona-pandemie in te halen. Het derde en laatste jaar staat vervolgens in het teken van zijn afscheidstournee, waarna hij ook definitief afzwaait als dj.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...