maandag, januari 18, 2021
Home Nieuws Jorn van Deynhoven kondigt einde carrière aan

Jorn van Deynhoven kondigt einde carrière aan

-

Vandaag maakte trance-producer Jorn van Deynhoven bekend dat hij stopt met het maken van muziek. In een uitgebreid statement op sociale media liet hij weten dat hij na 15 jaar actief te zijn in de trance nog één droom wilde verwezenlijken: zijn eerste artiestenalbum. En daarvan komt nu de laatste single uit. Hij blijft de komende twee jaar nog wel actief op festivals, maar neemt daarná ook afscheid als dj.

Jorn van Deynhoven neemt zijn beslissing na een ingrijpende gebeurtenis die hem in de zomer van 2018 bijna zijn leven kostte. Bij een studiosessie in Duitsland scheurde zijn aorta. Er was een operatie van 12 uur voor nodig om hem in leven te houden. Zijn revalidatie was lang en nog steeds ondervindt hij hinder van deze aanslag op zijn gezondheid. Het is een gebeurtenis die, zoals hij vertelt, zijn kijk op het leven en de wijze waarop hij daar invulling aan geeft, totaal heeft veranderd.

De afgelopen 2,5 jaar vocht hij zich terug. Hij nam zich voor nog één grote droom te realiseren: een eigen artiestenalbum. Dat album, ‘The Future Is Now’, kwam in maart dit jaar uit. Hij sluit zijn carrière als producer/remixer nu af met ‘Viva La Vida‘. Hij blijft nog wel actief op de achtergrond, maar dan vooral als co-producer en manager.

Afscheidstournee

- Advertisement -

Met draaien stopt Jorn van Deynhoven voorlopig nog niet. De komende twee jaar probeert hij waar mogelijk de vele uitgestelde boekingen als gevolg van de corona-pandemie in te halen. Het derde en laatste jaar staat vervolgens in het teken van zijn afscheidstournee, waarna hij ook definitief afzwaait als dj.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires.

Gerelateerd

Dance & Drugs: (Onder) invloed in coronatijd

Drugs en onze roemrijke dancecultuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe vergaat het de gebruiker in een tijd...

Interview: Shane Codd scoort een hit in Europa met zijn debuutsingle

De Ierse Shane Codd is kortelings doorgebroken met zijn debuutsingle Get Out My Head. Dit nummer behoort tot de...