woensdag, september 28, 2022

Tunnelvisions stopt: Emiel en Raynor solo verder als Milio en Coloray

-

Home » Nieuws » Tunnelvisions stopt: Emiel en Raynor solo verder als Milio en Coloray

Het nog jonge maar veel geprezen Nederlandse dj/producers-duo Tunnelvisions houdt op te bestaan. Totaal onverwacht, voor de buitenwereld althans, maakten Raynor de Groot en Emiel van den Dungen het einde van hun act bekend. De twee gaan solo verder. “Het complete verhaal is verteld.”

Begin maart 2020, een week voor de lockdown in ons land, vergezelde TIOH Tunnelvisions nog naar een optreden in Amsterdam. We legden in onze reportage vast hoe Emiel van den Dungen en Raynor de Groot schitterden als warm-up voor back-to-back van de Britse giganten Sasha en John Digweed.

Voor onszelf bleek dit sowieso al het laatste pre-corona event, voor Tunnelvisions zou het zelfs een van de laatste optredens ooit worden, blijkt nu. Ook al stonden ze aan de vooravond van een albumrelease bij het grote Diynamic-label. Met in de slipstream steeds meer en mooiere boekingen. ‘Top-act in wording’ stond er boven onze feature.

>> Touren met Tunnelvisions: Top-act in wording

Tunnelvisions

Vriendschap

Voor velen zal de aankondiging dat het duo gaat stoppen, woensdag gepost op hun socials, dan ook als een grote verrassing komen. Emiel en Raynor hakten twee weken geleden de knoop door, maakten ze bekend.

“Uiteraard was het een erg moeilijk besluit. Maar we voelden dat we in de afgelopen 5 jaar het complete verhaal hebben verteld dat we wilden vertellen. En dat de volgende creatieve stappen die we willen nemen op individuele paden liggen, in plaats van als duo. We zijn gaan samenwerken vanuit vriendschap en liefde voor de muziek. En dat is ook hoe we het willen laten eindigen.”

Toch is Tunnelvisions dankbaar voor alle ervaringen die ze hebben gehad. “Het was ongelooflijk om onze slaapkamerstudio’s te ontgroeien en op podia over de hele wereld te worden gezet. Het resulteerde uiteindelijk in 5 albums in 4 jaar tijd.”

‘Guava’

Hun productieflow was inderdaad imponerend, zowel kwantitatief als kwalitatief. Debuut ‘Midnight Voyage’ (2017) baarde internationaal meteen veel opzien, met zijn tropische, wereldse house-sound. Openingstrack ‘Tanami’ en vooral het radiovriendelijke ‘Guava’, pas op het laatste moment toegevoegd aan het album, werden grijs gedraaid. ‘Guava’ ging zelfs viraal als een video van woestijnfestival Burning Man in de VS opduikt.

Zichzelf – los van elkaar – fris houden is erg belangrijk, zeiden ze al tijdens ons interview. Daarom waren Emiel en Raynor doordeweeks al vaak solo in de studio. Ook om aan eigen projecten te werken. Zowel Emiel (onder het alias Milio) als Raynor heeft er een. Als Coloray scoorde Raynor een enorme clubhit. Hij zong de vocals voor ‘Can’t Stop’ van de Brit Eagles & Butterflies, dat het tot nummer 1 in Beatport schopte en door vele grote dj’s werd opgepikt. Ook volgde een release op het grote Innversions-label.

>> Luister terug: Podcast This Is Our House On Air met Raynor de Groot

Nu gaan ze ieder vol voor die losse sporen. “We zullen beiden doorgaan met het maken en releasen van muziek, maar niet meer als Tunnelvisions. Milio en Coloray zijn nu onze hoofdprojecten. En we kunnen al zeggen dat we allebei nieuwe muziek in de planning hebben. We hebben jullie daarmee net zo te verrassen als eerder.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

DGTL 2022 warm-up: Coloray over zijn multi-act en de kromme (dance)wereld

Na twee jaar gedwongen stilte is DGTL terug als vertrouwde grote opener van het festivalseizoen. Met Pasen staat drie...

Nieuwe melodic house releases: De top-3 van Peter Dijk – februari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...