vrijdag, december 8, 2023

Verplaatsen van debuut loont voor Eindhoven Goes Ibiza

-

Home » Genres » House » Verplaatsen van debuut loont voor Eindhoven Goes Ibiza

De gewaagde move om Eindhoven Goes Ibiza te verplaatsen bleek een meesterzet. In plaats van een zwarte zaterdag kreeg het festival aan Lansard Beach een tropisch debuut.

Eindhoven Goes Ibiza
Eindhoven Goes Ibiza, gezien vanaf de partyboot.

Zon in combinatie met een verfrissend, eiland-achtig briesje, voetjes in het strandzand, voornamelijk zomerse beats, een hippiemarkt en zelfs een partyboot met dj op het water.

Eindhoven Goes Ibiza deed haar naam vrijwel letterlijk eer aan, zaterdag bij Lansard Beach naast Eindhoven Airport. Met de stijgende en landende toestellen vlak boven je leek het wel of je in Ibiza-club DC10 stond te feesten.

Gewaagde move

Organisator Francois Zoontjes van het nieuwe festival Eindhoven Goes Ibiza zei voorafgaand tegen Our House dat hij – groot liefhebber van het Spaanse party-eiland – als geen ander weet hoe hij de sfeer van daar naar hier moest halen. Na een geslaagd debuut heeft hij absoluut recht van spreken.

Maar dat succes begon toch vooral met de gewaagde move om Eindhoven Goes Ibiza een maand geleden – op een zwarte zaterdag met code geel en oranje voor festivalland – te verplaatsen. Dit keer kregen Zoontjes en co. wel Ibiza-waardige weersomstandigheden. Dat kwam niet alleen de sfeer maar ook de bezoekersaantallen ten goede.

Eindhoven Goes Ibiza

Verdubbeling bezoekers

Zo’n 1700 bezoekers kwamen naar de eerste editie van Eindhoven goes Ibiza. Meer dan een verdubbeling ten opzichte van wat een maand geleden aan kaarten was verkocht, aldus Zoontjes. Die tickets bleven overigens gewoon geldig.

Eindhoven Goes Ibiza moet een jaarlijks terugkerend festival worden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...