donderdag, oktober 5, 2023

Versoepeling tot 1 uur ‘snachts; nachtcultuur niet blij

-

Home » Nieuws » Versoepeling tot 1 uur ‘snachts; nachtcultuur niet blij

De nachtclubs wachten al heel lang op versoepelingen die eindelijk zijn aangekondigd. Het kabinet verwacht volgende week vrijdag de sluitingstijd naar 1 uur ‘s nachts te verzetten voor de cultuursector en de horeca. Maar hier heeft de nachtcultuur niets aan.

De nachtclubs schreeuwen al lange tijd om perspectief en versoepelingen, maar krijgen steeds te maken met een onduidelijk beleid. Dat is dus ook een van de redenen dat de protestactie ‘De Nacht Staat Op’ tot stand is gekomen.

Hier hebben we helemaal niets aan

De nachtcultuur baalt van deze aangekondigde versoepeling. Tot 1 uur ‘s nachts open blijven is goed voor cafés en restaurants. “Hier hebben we dus helemaal niets aan, de overheid doet alsof ze hiermee ook iets voor ons betekenen”, aldus Pieter de Kroon van Chicago Social Club tegenover De Telegraaf.

De nachtcultuur voelt zich ook niet gehoord in de oplossingen waarmee ze komen. “Ik heb al zo vaak gezegd dat ze clubs moeten gaan werken met een inlooptijd. Dan zorg je dat de mensen op een bepaalde tijd binnen moeten zijn, en daarna niemand meer toe laten.”, voegt hij toe. De Kroon: “Je voorkomt dat er ineens een massa aan mensen op straat staat wat in mijn mening meer voor problemen zorgt.”

>> Check ook: De Nacht Staat Op: Deelnemende locaties

Niets is zeker

Premier Rutte heeft wel benadrukt dat het hier om een ‘dit-wordt-het-ongeveer’ pakket gaat. Dinsdag worden de definitieve maatregelen bekend gemaakt tijdens de persconferentie. Maar als uit nieuwe cijfers blijkt dat er nog teveel besmettingen zijn, worden de versoepelingen weer uitgesteld.


De Nacht Staat Op

Instagram

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Lotte Snepvangers
Lotte Snepvangers
Lotte is een studente Communicatie met een journalistieke achtergrond. Vanwege haar liefde voor techno, deep house en psytrance is ze vaak op raves te vinden. Deze liefde vertaalt ze graag door naar content die met haar favoriete genres te maken heeft.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...