zondag, februari 28, 2021
Home Nieuws VVD en D66 Eindhoven komen op voor dance-evenementen

VVD en D66 Eindhoven komen op voor dance-evenementen

-

De partijen VVD en D66 in de gemeenteraad van Eindhoven maken zich hard voor een gezonder klimaat voor dance- en andere muziekevenementen in de stad. Met een notitie en een rondetafelgesprek willen hun voorvechters ‘stressvolle situaties’ voor organisatoren aan gaan pakken.

Volgens raadsleden Joost de Jong (VVD) en Rogier Verkroost (D66) bruist Eindhoven met potentiële evenementen voor de toekomst, maar beginnen verschillende organisatoren de moed te verliezen. En dat is volgens hen zonde.

“Een organisator die de moed verliest is ook de stad die een evenement verliest. De gemeente Eindhoven heeft een onduidelijke regelgeving voor evenementen, een onvoorspelbare gemeentelijke organisatie en creëert daarmee stressvolle situaties voor evenementenorganisatoren in Eindhoven.”

- Advertisement -

>> Zie ook: Clubscene Eindhoven krijgt almaar hardere klappen <<

10339314_790642234280243_435210798819228741_o

Klachten uit de stad

Uit de stad ontvingen de raadsleden het afgelopen jaar klachten. Leidraad in de klachten waren de dance-organisaties Zodiak Commune en Dommelvallei. Afgelopen jaar dreigden deze organisaties hun evenementen op Strijp-S tijdens Koningsdag af te lasten. Omdat er ‘onverwacht eisen kwamen en zaken onmogelijk bleken te zijn die eerder wel mogelijk waren’, aldus de raadsleden.

De discussie is naar aanleiding van Koningsdag breder getrokken naar het evenementenbeleid in het algemeen. Zo ontstond mede door berichtgeving op Our House ook veel bezorgdheid over de bedreigde clubscene in de stad.

De behoefte ontstaat vanuit de stad en niet vanuit het stadhuis

Door beide raadsleden is nu een notitie geschreven waarin discussiepunten zijn opgesteld. Ook organiseren ze op 4 oktober een rondetafelgesprek, waarvoor elke evenementenorganisator uit Eindhoven welkom is om deel te nemen.

>> Zie ook: Wethouder werkt aan locaties voor dancescene Eindhoven <<

eindhoven

Toekomst?

Organisatoren uit de evenementensector kunnen tijdens deze avond hun mening en ervaringen met het huidige evenementenbeleid delen aan de aanwezige raadsleden en ambtenaren. Wat gaat goed? Wat kan beter? Wat zijn de ideeën voor de toekomst?

Ook de ambtelijke organisatie geeft een presentatie over het beleid en reageert op de vragen die zijn opgeworpen in de notitie.

Vervolgens vindt op 11 oktober 2016 een commissieraadsvergadering plaats, waarin door de politici en het college verder over de kwestie wordt gesproken.

We moeten scherp blijven om het evenementenklimaat voor organisatoren vriendelijk te houden.

“Eindhoven bruist de laatste jaren en kent genoeg potentie voor de toekomst. De evenementen brengen sfeer in de stad en zorgen voor ontmoeting. Wat D66 en VVD betreft moet de gemeente inwoners die het initiatief nemen om iets te organiseren stimuleren.”

“Een gemeente die als onvoorspelbaar en onduidelijk wordt ervaren zal mensen ervan weerhouden om iets te organiseren. Daarom willen we dat het college met de bovenstaande verbeterpunten aan de slag gaat”, besluiten Joost de Jong (VVD) en Rogier Verkroost (D66).


4 oktober 20:15 – 21:45 Stadhuis: Rondetafelgesprek – Een evenementvriendelijk klimaat in Eindhoven

Vanwege de organisatie vraagt de gemeente om uiterlijk maandag 3 oktober vóór 10.00 uur aan te melden via griffie@eindhoven.nl.

11 oktober 18:00 – 19:00 Raadszaal Stadhuis:  Notitie D66 en VVD inzake evenementenbeleid

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Daft Punk volgens de man die ze als eerste buiten Frankrijk boekte: ‘Waanzinnig goed’

Na 28 jaar stopt Daft Punk ermee, maakte het duo maandag bekend. De Vlaamse techno-pionier Peter Decuypere was medio...

EDM & future house in maart: De tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....