maandag, augustus 2, 2021
HomeNieuwsWE ARE ELECTRIC stopt: 'Spoeling aan live acts was te dun'

WE ARE ELECTRIC stopt: ‘Spoeling aan live acts was te dun’

-

Wat al in de lucht hing, is nu bevestigd: WE ARE ELECTRIC stopt ermee. Na 5 jaar komt een eind aan het festival. Nadat eerst de indoor editie al van de kalender ging, keert nu ook de WAE Weekender niet terug. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt. “We zagen de bezoekersaantallen langzamer groeien dan onze ambities.”

 

WE ARE ELECTRIC maakte het besluit bekend via posts op social media. “Er is heel erg hard aan gewerkt, maar na enkele geweldige jaren komt een tijdperk nu tot zijn eind.”

- Advertisement -

De afgelopen weken bleef het al angstvallig stil vanuit WAE. This Is Our House vroeg de organisatie of het festival nog wel door ging, maar kreeg geen reactie. Bezoekers stelden in social comments ondertussen dezelfde vragen.

WE ARE ELECTRIC Rampage

Van E3 Strand naar Velder Woods

WAE begon in 2015 aan het E3 Strand in Eersel, als campingfestival met cutting edge elektronische muziek in het muzikale hart. Gedurende de jaren werden de diversiteit van muziekstijlen en de stages steeds groter. In 2018 verhuisde het festival naar het prachtige Velder Woods, nabij Boxtel.

De afgelopen jaren traden onder andere Justice, The Prodigy, The Chemical Brothers, Pendulum, Die Antwoord, Eric Prydz, Disclosure, Martin Garrix (hoofdfoto) and Underworld op.

Spoeling live acts dun

In 2019 had WE ARE ELECTRIC ‘een prachtige editie’, misschien wel de mooiste tot dan toe, aldus de organisatie. Toch kan WAE niet ontkennen dat er problemen waren.

“De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat de spoeling aan elektronische live muziek dun is geworden. Dat maakt het erg moeilijk. Vanuit die spoeling hebben we bijna alle namen gehad. En daarmee is het festival verzadigd geraakt. We zagen de bezoekersaantallen dan ook langzamer groeien dan onze ambities. En dat maakt het onmogelijk om het festival winstgevend te maken.”

Daarom stopt het evenement na zijn piek. “En dat spijt ons zeer. Maar het alternatief is een festival bieden waar we niet 100 procent achter staan. En dat willen we niet.”

 

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Hardcore in augustus: de tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...

Bass in augustus: de tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...