donderdag, februari 29, 2024

Wethouder werkt aan locaties voor dancescene in Eindhoven

-

Home » Uncategorized » Wethouder werkt aan locaties voor dancescene in Eindhoven

Het college van burgemeester en wethouders in Eindhoven, in de persoon van cultuurwethouder Mary-Ann Schreurs, werkt naar eigen zeggen aan een oplossing voor het tekort aan geschikte evenementenruimtes voor de dancescene in de stad. De wethouder meldt dat op vragen van Our House naar aanleiding van het artikel Is er (club)leven na Arcade? ‘Eindhoven snapt techno niet’.

Schreurs is bezig het ‘concept vastgoed’ als een ‘service’ voor de Eindhovense dancescene te benaderen, laat ze weten.

“En dan gaat het er juist om evenementen mogelijk te maken. Tot laat in de nacht. Op reguliere en bestaande plekken, maar ook juist op nieuwe en onverwachte plekken. Welke plekken dat zijn kan ik nog even niet vertellen. Dat wordt bekend als het zeker is.”

De D66-wethouder wil reguliere en bestaande locaties en organisaties als de Effenaar en het Klokgebouw inzetten.

eindhoven2

Gemeentelijke leegstand als event-locaties

Via een bron uit de Eindhovense dancescene vernam Our House dat ook wordt nagedacht om leegstaande gemeentelijke locaties als horeca-evenementenruimtes te exploiteren.

Dit zou gaan om de exploitatie van 3 ruimtes die in eigendom zijn van de Gemeente Eindhoven. Er zou een tijdelijke ontheffing van de geldende bestemmingsplannen afgegeven worden om feesten en festivals te kunnen organiseren voor 600-1500 personen.

In deze planvorming zouden volgens de bron de combinatie Stichting Ruimte, Eindhoven 365, de programmamanager Eindhoven en de beleidsadviseur Kunst & Cultuur samenwerken.

Dancescene Eindhoven boos over beleid

In ons eerdere artikel reageerden spelers uit de Eindhovense scene als Jaimy Vincentie en Mirwais Alkuzia boos op het huidig gevoerde gemeentelijk beleid. De kritiek is onder andere dat de gemeente niet begrijpt dat cultuur en nachtleven op andere plekken plaatsvindt dan in ‘dertien-in-een-dozijn Stratumseind-bierkroegen’.

Een tweede kritiekpunt van onder anderen techno-dj/producer Albert van Abbe is dat er in Eindhoven al jaren gesproken wordt over de verruimen van sluitingstijden, maar dat een concrete beslissing door de gemeenteraad daarin nog steeds niet is genomen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...