maandag, maart 8, 2021
Home Nieuws Wish en Extrema Outdoor mogelijk dupe acties politie

Wish en Extrema Outdoor mogelijk dupe acties politie

-

Wish Outdoor in Beek en Donk (3-5 juli) en Extrema Outdoor in Best (11 juli) worden mogelijk getroffen door stakingen van politiepersoneel. Wat de gevolgen daarvan voor de festivals kunnen zijn is nog niet duidelijk.
De Oost-Brabantse tak van politiebond ANPV wil politieagenten oproepen om op het driedaagse Wish en op Extrema Outdoor geen diensten te draaien. De festivals trekken op die dagen allebei zo’n 30.000 bezoekers.

Het landelijke actiecomité moet de politiestaking nog goedkeuren. Woensdag komt daar waarschijnlijk duidelijkheid over, zegt Hans Giroldi van ANPV Oost-Brabant. Hij schat dat op de evenementen normaal gesproken zo’n 40 agenten ingezet worden.

Organisator van Wish Outdoor Tim Klomp Bueters wil nog niet reageren op de gevolgen zolang de staking nog niet definitief is. “Ik weet er nog niks van af”, zegt hij tegen het ED. “We hebben normaal gesproken prima overleg met politie en gemeente. Ik geloof er nog niet zo in.”

- Advertisement -

Anton van Aert, burgemeester van Best, waar Extrema Outdoor plaatsvindt, laat weten niet op de hoogte te zijn van de staking en pas in overleg te gaan met de Extrema-organisatie als de politieactie doorgaat.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Nationaal Evenementenplan gepresenteerd: ‘Per 1 juli volle capaciteit en geen afstand’

Vanaf juli moeten evenementen in hun volle capaciteit en zonder 1,5 meter afstand gehouden kunnen worden. Dat is het...

Back To Live, terug op de dansvloer: ‘Alsof je weer voor het eerst verliefd wordt’

Voor het eerst sinds een jaar weer dansen, legaal en zonder afstand of mondkapje. Voor 1300 uitverkorenen werd het...