dinsdag, oktober 3, 2023

Wish en Extrema Outdoor mogelijk dupe acties politie

-

Home » Nieuws » Wish en Extrema Outdoor mogelijk dupe acties politie

Wish Outdoor in Beek en Donk (3-5 juli) en Extrema Outdoor in Best (11 juli) worden mogelijk getroffen door stakingen van politiepersoneel. Wat de gevolgen daarvan voor de festivals kunnen zijn is nog niet duidelijk.
De Oost-Brabantse tak van politiebond ANPV wil politieagenten oproepen om op het driedaagse Wish en op Extrema Outdoor geen diensten te draaien. De festivals trekken op die dagen allebei zo’n 30.000 bezoekers.

Het landelijke actiecomité moet de politiestaking nog goedkeuren. Woensdag komt daar waarschijnlijk duidelijkheid over, zegt Hans Giroldi van ANPV Oost-Brabant. Hij schat dat op de evenementen normaal gesproken zo’n 40 agenten ingezet worden.

Organisator van Wish Outdoor Tim Klomp Bueters wil nog niet reageren op de gevolgen zolang de staking nog niet definitief is. “Ik weet er nog niks van af”, zegt hij tegen het ED. “We hebben normaal gesproken prima overleg met politie en gemeente. Ik geloof er nog niet zo in.”

Anton van Aert, burgemeester van Best, waar Extrema Outdoor plaatsvindt, laat weten niet op de hoogte te zijn van de staking en pas in overleg te gaan met de Extrema-organisatie als de politieactie doorgaat.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

21×2021: het jaar van Bas Baetsen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...