vrijdag, februari 23, 2024

WiSH Outdoor: mainstage maakt plaats voor groot overdekt podium

-

Home » Puinhoop Kollektiv » WiSH Outdoor: mainstage maakt plaats voor groot overdekt podium

De mainstage (Devoted) bij WiSH Outdoor verdwijnt volgend jaar. In plaats daarvan komt de organisatie met een ‘Grand Theatre’. Dat is een groot, overdekt podium met plek voor duizenden feestvierders. Vernieuwingsdrang ligt ten grondslag aan de plannen, laat WiSH Events weten. 

Op de mainstage stonden traditiegetrouw (grote) dj’s uit de housescene. Maar met het nieuwe podium verandert ook de muzikale invulling. EDM-, pop- en rockacts wisselen elkaar op zaterdag af.

WiSH Outdoor

Show

De organisatie wil in de grote tent uitpakken als het gaat om de show. Zo zal er onder meer veel gebruik worden gemaakt van LED-verlichting. Voordeel van het overdekte podium is dat bezoekers droog staan als het regent. Mocht het warm zijn, moeten airco’s voor verkoeling zorgen. Het festival had de afgelopen jaren te maken met zowel hitte als extreme regenval.

De populaire hardstyle-stage (Dedicated) blijft. Die area zal volgend jaar zelfs op zondag geopend zijn. In navolging van de groeiende populariteit van urban in Nederland, kunnen bezoekers gedurende het weekend ook genieten van de gloednieuwe Eclectricity-stage, waar de focus ligt op urban en eclectic.


Volg TIOH op Facebook


Echte feestvierders kunnen hun hart ophalen bij de vernieuwde Cirque du Rave stage, waar een keur aan 90’s en 00’s hits voorbijkomen. Er komt ook een area voor tribute- en coverbands. Op die manier hoopt de organisatie een breder publiek naar Beek en Donk te trekken. Aan de bekende concepten Ace of Spades en Villa Ananas verandert niets. Op Camp WOW, de festivalcamping, wordt dit jaar op vrijdag- en zaterdagnacht een silent disco afterparty georganiseerd.

Het evenement vierde in 2016 zijn 10e verjaardag. In 2007 begon WiSH Outdoor als een lokaal feest. Op die eerste editie kwamen 2200 mensen af. Al snel werd het festival omarmd in de regio en ook daarbuiten. In 2009 werden de twee mainstages geïntroduceerd. Die podia zijn sindsdien de absolute blikvangers van het festival. In de loop der jaren ontwikkelde WiSH Outdoor zich tot festival van formaat (lees hier ons uitgebreide verhaal daarover). Een sfeerimpressie van de afgelopen editie vind je hier.

WiSH Outdoor 2018

WiSH Outdoor wordt in 2018 georganiseerd van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli. De prijs voor een weekendticket wordt verlaagd. Er zijn ook dagtickets verkrijgbaar. De early bird tickets gaan woensdag 29 november om 20:00 uur in de verkoop.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle tips in juli 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Hardstyle in oktober: De tips van Mandy en Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....