vrijdag, december 8, 2023

Zeven elektronica-tips voor Incubate Tilburg

-

Home » Genres » Techno » Zeven elektronica-tips voor Incubate Tilburg

Vandaag begint Incubate in Tilburg. De elektronische line-up is bijna een festival op zich. Met veel drones, noise en andere vage klanken. Om je niet te laten verdwalen in het Incubate-bos, vind je hier 7 tips om je iets wijzer te maken.
door Sophie Westhiner

 

Cairo Liberation Front
Waar ze ook komen, Cairo Liberation Front zorgt voor een dikke party met hun Arabische chaabimuziek. Eerder stond het duo al op Amsterdam Dance Event, Dour Festival en Best Kept Secret. Hysterisch, over the top, maar dit moet je een keer meemaken.
Donderdag 17 september, 01:45 – 02:30 uur, Dudok

https://www.youtube.com/watch?v=ZezzQd2gQpU

 

Ed Rush
Aah, good old drum ’n bass. Al is Ed Rush, alias van de Brit Ben Settle, heersend leider van de nieuwe school. En dat betekent diepe, donkere dnb. De afgelopen jaren werkte hij onder andere samen met Optical en Neerlands drum and bass-trots Nosia. Verwacht de meest donkere bassen en lome drums.
Donderdag 17 september, 02:30 – 04:00 uur, Midi

 

King Midas Sound + Fennesz
Al eerder stond het Britse dubtrio King Midas Sound op Incubate. Hardste concert ooit. Bassen tot op je botten. Dit jaar doen ze het samen met (Christan) Fennesz, een Oostenrijker die elektronica maakt met zijn gitaar. Reken op hypnotiserende drones en de diepst voorstelbare bassen.
Vrijdag 18 september, 22:15 – 23:30 uur, Midi

 

Mr. Scruff
Mr. Scruff ken je wel, van dat ene jazzy hitje uit 1999, Get A Move On. Maar Andrew Carthy is nog steeds bezig. In 2004 bracht hij zijn laatste plaat uit, Friendly Bacteria. Nog steeds jazzy en nog steeds hiphop-georiënteerd, alleen iets minder opgewekt dan voorheen. O ja: hij draait tijdens Incubate maar liefst 3 uur achter elkaar! Dus het hitje komt vast een keer voorbij.
Zaterdag 19 september, 01:00 – 04:00 uur, Midi

 

Factory Floor
Krautrock met electro. Dat is wat het Londense trio van Factory Floor doet. Beetje acid, maar begonnen als een soort post-punkband. Ondanks dat de band tegenwoordig gewoon elektronisch klink, doen ze live alles met instrumenten. Zeer dansbaar.
Zaterdag 19 september, 23:00 – 00:00 uur, Theaters Tilburg

 

Perc & Truss
Twee Londense krachten samengebundeld. Perc is dj, labelbaas en technoproducer, Truss is producer en al meer dan tien jaar bezig. Samen maken ze kale techno en stonden ze eerder al op een Incubate-stage op Doomsday Antwerp. Prima om een nachtje Incubate mee af te sluiten.
Zaterdag 19 september, 02:00 – 04:00 uur, Dudok

 

Ful + The Knife
Het Zweedse The Knife kennen we vooral van hits als Silent Shout en Heartbeats. In 2014 kondigde het duo aan te stoppen met The Knife. Toch treden ze nu weer op. Samen met de activistische kunstgroep Ful brengen ze het project Europa Europa, een anti-nationalistisch cabaret dat de Europese politiek rond migratie en mensenrechten wil aankaarten. Met goeie muziek, dat dan weer wel.
Zaterdag 19 en zondag 20 september, 21:00 – 22:15 uur, Theaters Tilburg

 

 

Incubate 2015: 14-20 september, Tilburg. Meer informatie vind je op de website van het festival. Later deze week  op Our House ook een interview met ZES uit Eindhoven, die vrijdag optreedt op Incubate.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...