Above & Beyond

Above & Beyond, of Jono, Tony en Paavo zoals ze beter bekend zijn bij hun legioenen aan fans over de hele wereld, lopen al twee decennia voorop in de elektronische dansmuziek.

Oprichters van de iconische Anjunabeats en Anjunadeep record labels en de hosts van een wekelijkse radioshow, welke wekelijks miljoenen dance liefhebbers bereikt op vrijdag (Group Therapy), het trio heeft twee GRAMMY™️ nomiaties voor de anthems van ‘Northern Soul’ feat. Richard Bedford en We’re All We Need feat Zoë Johnston. In 2018 kwam het vierde elektronische album van de band, Common Ground, binnen op nummer drie in de Official Billboard Album Chart.

Omschreven door de UK muziek bijbel ‘Q magazine’ als “the world’s biggest cult band”, Above & Beyond omvat headline-optredens op historische locaties zoals Madison Square Garden NYC, The Hollywood Bowl, The Sydney Opera House, Royal Albert Hall London, Red Rocks Amphitheatre en recordbrekende opkomst voor hun eigen festivalevenementen in LA’s Huntington Beach en bij The Gorge Amphitheatre in de staat Washington.

Songwriters eerst, producers tweede, Above & Beyond’s niet-aflatende toewijding aan hun vak heeft een carrière aangewakkerd waar veel elektronische artiesten vandaag misschien alleen maar van dromen: vier veelgeprezen studioalbums, 14 compilatiealbums, twee ‘akoestische’ albums en een op zichzelf staand album voor yoga en meditatie – om nog maar te zwijgen van ontelbare club-cuts en dance-remixen.

In 2020 wist Above & Beyond op nummer 23 te belanden in de ranking van Top 100 DJs in de DJ FACT TOP 100, de op data gebaseerde ranglijst in samenwerking met Denis Doeland!

Above & Beyond, Jonathan (Jono) Grant, Tony McGuinness & Paavo Siljamäki

Personalia

Land – London, Verenigd Koningkrijk|
Label – Anjunabeats
Genre(s) Trance, elektronische dansmuziek
DJ FACT TOP 100, 2020 – nummer 23Luister naar Above & Beyond op Soundcloud

Categories: Artiest
Tags: artiest
« Naar het overzicht