B-Front

B-Front, beter bekend als Bob van der Palen, is al een decennia lang een ware pionier binnen de (Raw) Hardstyle scene. Met zijn sfeervolle, opzwepende melodieën en harde kicks heeft B-Front zowel in Nederland, als in het buitenland zijn stempel op de Hard Dance scene weten te drukken.

Van der Palen startte op tienjarige leeftijd met het produceren van muziek. Zijn harde werk werd zeven jaar later beloond met zijn allereerste release genaamd ‘Motherfucking Psycho’ op het Nederlandse DJS Records Exclusive label. Hierna volgden releases op het welbekende A2 Records met platen als Evil en Resimulated. Ook releasede hij enkele tracks met Pulse, die zij samen releasden onder de naam 2-Sidez. De carrière van Van der Palen raakte pas echt in een stroomversnelling toen hij tekende bij Fusion Records, waarop hij in 2012 de hit ‘Mysterias’ releasde. Deze track wordt tot op heden door het gros van de (Raw) Hardstyle liefhebbers gezien als de beste Raw Hardstyle track allertijden. In 2015 startte hij met verschillende collega DJ’s het toonaangevende label ‘Roughstate Records’ op.

Voor veel Hardstyle liefhebbers wordt B-Front erkend als de ‘koning van de Raw Hardstyle’ en dit heeft zich vertaald naar verschillende grote boekingen. Zo is hij sinds 2010 resident DJ van het legendarische event Loudness en heeft hij verschillende grote mijlpalen bereikt zoals optreden op de Defqon.1 mainstage, Tomorrowland, HardBass, zijn eigen hosting op Rebirth Festival en Qlimax, waarvoor hij in 2019 het anthem heeft mogen componeren. De kers op de taart van zijn succesvolle carrière was zijn eigen uitverkochte X-Qlusive B-Front in de AFAS Live in 2016.

Zijn eigen hosting op Rebirth Festival in 2017 stond volledig in het teken van zijn debuutalbum ‘Beyond Reality’, waarin zijn grenzeloze energie en veerkracht centraal staan. Daarnaast is hij, samen met zijn partners in crime, Frequencerz verantwoordelijk voor het B-Freqz album ‘Eclipse’ en ligt er een gloednieuw album met collega DJ Frontliner klaar op de plank.

Luister naar B-Front op Soundcloud

Personalia

Land – Veldhoven, Nederland
Label – Roughstate
Genre(s) – (Raw) Hardstyle, elektronische dansmuziekCategories: Artiest
Tags: artiest
« Naar het overzicht