D-Block & S-te-Fan

Diederik Bakker (1988) en Stefan den Daas (1983), zijn samen het legendarische Nederlandse hardstyle duo D-Block & S-te-Fan. Het tweetal ontmoeten elkaar in 2004 in de lokale platenwinkel en zijn sindsdien niet weg te denken uit de hardstyle scene. Met vele collabs en projecten hebben de mannen dan ook een grote fanbase.

Na hun ontmoeting in 2004 besloot het tweetal samen te werken onder de naam D-Block & S-te-Fan. Voor 2004 waren beide mannen solo bezig, maar haalde hier nog weinig succes. In de komende drie jaar waren ze druk bezig met releasen onder andere labels voordat ze tekende bij Scantraxx.

De eerste release onder Scantraxx was in 2008 met twee nummers onder de noemer ‘Scantraxx Evolutionz 101’, ondersteund met vocals van Villain. Door de jaren heen is het duo trouw gebleven aan Scantraxx en hebben ze hun eigen sublabel genaamd Scantraxx Evolutionz. Onder dit label hebben ze ook een podcast geproduceerd genaamd Music Made Addictz waarbij regelmatig gasten te horen zijn.

Naast de vele collabs met artiesten zoals D-Sturb en Wildstylez hebben de mannen een project genaamd Ghost Stories opgezet. Ghost Stories is een drietal bestaande uit D-Block & S-te-Fan en de vocals van Evelyn Bakker, de zus van Diederik. In 2017 begon dit drietal met het nummer ‘Angels & Demons’ waarbij er daarna meerdere singles volgde. Zoals een collab met mede hardstyle dj’s Sub Zero Project. Samen releasde zij ‘Darkest Hour (The Clock’).

Ondanks hun liefde voor hardstyle heeft het duo ook een kleine pauze genomen in hun carrière. In 2015 focuste zij zich namelijk op het releasen van house en EDM tracks onder de artiesten naam Dbstf.

Met hun succes kwamen ook veel verzoeken om op te treden. Zo stonden D-Block & S-te-Fan in 2011 al op hun eigen X-Qlusive feest in de Heineken Music Hall (nu AFAS Live). Dit deden ze in 2019 nogmaals, dit keer wel samen met dj Da Tweekaz. Daarnaast heeft het duo ook elk festival bezocht die hardstyle fans zullen kennen. Defqon.1, Emporium, REBiRTH Festival en Intents Festival zijn dan ook festival die bijna jaarlijks op hun planning staan.

In 2017 releasde het duo het album Antidote. ‘Promised Land’ en ‘Angels & Demons’ zijn twee nummers op het album wat veelal bekend zal zijn bij hardstyle liefhebbers. Bovendien worden ze ook regelmatig gevraagd voor anthems van hardstyle festivals. Zo hebben ze in 2020 het Defqon.1 Anthem uitgebracht genaamd ‘Primal Energy’ en in 2018 het anthem van Intents Festival samen met Frequencerz genaamd ‘The Ultimate Celebration’.

In 2020 wist D-Block & S-te-Fan op nummer 4 te belanden in de ranking van Top 100 DJs in de DJ FACT TOP 100, de op data gebaseerde ranglijst in samenwerking met Denis Doeland.

D-Block & S-te-Fan
D-Block & S-te-Fan

Personalia

Land – Den Haag, Nederland
Label – Scantraxx
Genre(s) – Hardstyle
DJ FACT TOP 100, 2020 – nummer 4Categories: Artiest
Tags: artiest
« Naar het overzicht