Flume

De in Australië geboren Harley Edward Streten, beter bekend als Flume is al jarenlang een begrip Down Under. Met zijn muziek, vooral geinspireerd door House en U.K. garage, heeft hij menig hart in Australië weten te veroveren. Maar niet alleen in Australië is de naam Flume een begrip, ook de rest van de wereld heeft al kennis mogen met de unieke Flume sound.

Streten begon met produceren in zijn tienerjaren op dertienjarige leeftijd. In 2011 won hij een wedstrijd, georganiseerd door het ‘Future Classic’ label, waar hij tot op heden nog steeds zijn muziek ten gehore brengt. De carrière van de toen 20 jaar oude Streten was geboren toen hij op datzelfde label zijn eerste EP uitbracht met de plaat ‘Sleepless’. Flume boekte pas echt successen met zijn album ‘Skin’, gevuld door verschillende samenwerkingen met o.a. Vic Mensa en Allan Kingdom. Met dit album wierp Flume zich in de schijnwerpers met verschillende ARIA Music Awards voor o.a. ‘Best Dance Release’ en ‘Engineer of the Year’. Bovendien won hij met Skin ook een GRAMMY award voor ‘Best Dance/Electronic album’.

De muzikale successen die Edward Streten boekte, vertaalden zich uiteraard uit in verschillende grote boekingen over de hele wereld. Zo heeft hij zijn muziek ten gehore gebracht op verschillende Europese podia zoals op Lowlands, Pukkelpop, Dour en Sziget Festival, maar ook de USA heeft kennis mogen maken met de energieke sounds van Flume met boekingen op Coachella en Ultra Miami.

Flume’s toewijding aan experimentele muziek is al sinds het begin van zijn carrière terug te horen in zijn muziek. Zijn debuutalbum ‘Flume’, met samenwerkingen met o.a Chet Faker, Jezzabell Doran en Moon Holiday, bereikte in Australië de nummer 1 positie in de ARIA album hitlijst. Bovendien heeft het album twee keer platinum behaald. In 2019 bracht Flume zijn laatste mixtape ‘Hi This is Flume’ uit, met collabs met o.a. Kučka, Eprom en JPEGMafia. Deze mixtape werd wederom genomineerd voor een GRAMMY award voor ‘Best Dance/Electronic album’

In 2020 wist Flume op nummer 51 te belanden in de ranking van Top 100 DJs in de DJ FACT TOP 100, de op data gebaseerde ranglijst in samenwerking met Denis Doeland!

Personalia

Land – Sydney, Australië
Label – Future Classic
Genre(s) – Electronica, Future Bass, Experimental, Trap, Hip-Hop, Pop
DJ FACT TOP 100, 2020 – nummer 51Luister naar Flume op Soundcloud

Categories: Artiest
Tags: artiest
« Naar het overzicht