Martin Garrix

Martijn Gerard Garritsen, beter bekend als Martin Garrix, werd geboren in Amstelveen op 14 mei 1996. In 2013 brak Garrix wereldwijd door met zijn hit Animals en tegenwoordig vliegt hij regelmatig de hele wereld over om voor zijn fans te draaien.

Garrix, die drie jaar op rij (2016, 2017, 2018) de titel van populairste dj ter wereld binnensleepte, zette vijf jaar geleden zijn eigen platenlabel op: STMPD Records. Het doel van dit label; vrienden, talent en hemzelf een platform bieden waarop ze muziek kunnen uitbrengen. Zo released het label nu voor artiesten zoals Julian Jordan, Seth Hill en Justin Mylo.

Het Britse muziek magazine DJ MAG omschrijft Martin Garrix als ‘the Dutch EDM superstar’. In een interview met ditzelfde blad noemde muzieklegende Carl Cox de loop van de carrière van Garrix ‘unbelievable’ en bestempelt de artiest als ‘the face of the future’. Met jaarlijks terugkerende optredens op grote festivals als Tomorrowland, Ultra en Amsterdam Dance Event blijft hij zich bewijzen. Eén van de grootste mijlpalen uit zijn carrière was het optreden tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in 2018, in Zuid-Korea.

In zijn gehele loopbaan bracht Garrix tweemaal een EP uit: Seven (2016) en BYLAW (2018). Een volledig album is er tot dus ver nog niet van gekomen. Zijn laatste EP (BYLAW) bestaat uit vijf tracks die hij al een aantal jaar in zijn live-sets gebruikte maar nooit had gereleased. In een tijdsbestek van vijf dagen werden deze nummers één voor één naar buiten gebracht tijdens het welbekende Amsterdam Dance Event.

In 2020 wist Martin Garrix op nummer 20 te belanden in de ranking van Top 100 DJs in de DJ FACT TOP 100, de op data gebaseerde ranglijst in samenwerking met Denis Doeland!

Personalia

Land – Amstelveen, Nederland
Label – STMPD Records
Genre(s) – Elektronische dansmuziek
DJ FACT TOP 100, 2020 – nummer 20Luister naar Martin Garrix op SoundCloud

Categories: Artiest
Tags: artiest
« Naar het overzicht