W&W

W&W is een Nederlands dj- en producersduo dat bestaat uit Ward van der Harst (26-12-1988) en Willem van Hanegem jr. (25-06-1987). Het duo staat bekend om hun energieke Big Room House, en melodische Trance sound.

De twee kennen elkaar sinds 2007 en hebben elkaar ontmoet via het platform Windows Live Messanger. Via dit platform deelde ze hun muzikale producties met elkaar. Uiteindelijk zijn de twee ook samen muziek gaan produceren. Ze begonnen met het produceren van Trance, en later evolueerde dit tot voornamelijk Big Room House en allerlei andere vormen van elektronische dance muziek.

Na wat solo-producties van beiden, verscheen in de zomer van 2008 de eerste officiële samenwerking, ‘Mustang‘. Dit nummer deed het erg goed op een aantal forums en muziekplatformen. Mede vanwege deze ontwikkelingen werd deze plaat ook opgepikt door Armin van Buuren en Tiësto. In de zomer van 2014 braken zij wereldwijd door met hun hit ‘Bigfoot‘.

In september 2011 brachten de mannen hun eerste en tevens enige album uit, genaamd ‘Impact‘. Waar de twee voorheen nog op andere labels actief waren, richtten ze in april 2012 een eigen label op, Mainstage Music.

Dit label is vernoemd naar hun gelijknamige track. Dat was één van de populairdere tracks op het album. Het is een sub-label onder de vlag van Armada Music, dat weer eigendom is van vriend en collega Armin van Buuren. Hij heeft ook al eerder platen uitgebracht op het label van het duo, net zoals Andrew Rayel, Blasterjaxx, Maurice West, Timmy Trumpet en Will Sparks bijvoorbeeld.

In 2018 veranderde deze naam naar ‘Rave Culture‘ om de diversiteit binnen hun repertoire te benadrukken. Ook hosten de mannen al jaren wekelijks een eigen radioshow namens het label.

W&W staat al ruim tien jaar hoog aangeschreven in de DJ Mag Top 100. Hun hoogste klassering behaalden zij in 2016 toen ze uitkwamen op plek #13. Het jaar 2016 was dan ook één van de betere jaren voor de twee aangezien ze ook genomineerd waren voor ‘Best Progressive House/Electro DJ’ door de International Dance Music Awards.

Sindsdien hebben de mannen al op de grootste feesten en evenementen mogen optreden. Zo staan ze al jaren op de mainstage van onder andere Tomorrowland, Ultra Miami, EDC Las Vegas en Untold Festival. Ook heeft W&W over de hele wereld al een aantal keer een eigen stage mogen hosten op verschillende festivals. Onder andere tijdens ADE, Sziget Festival en 808 Festival in Thailand.

Ward en Willem kregen door de jaren heen heel veel vraag naar hun ‘old school trance sound’ van hun fans. Naarmate de jaren vorderde heeft het duo veel trance tracks geproduceerd, maar nooit uitgebracht. De sound past simpelweg niet onder de noemer W&W. In 2017 startten zij daarom een nieuw muzikaal project, NWYR. Inmiddels brengen ze onder deze alias wel weer trance muziek uit en touren ze de hele wereld over.

Meer informatie over W&W vind je in hun biografie.

W&W, Ward van der Harst en Willem van Hanegem jr.

Personalia

Land – Dongen en Breda, Nederland
Label – Rave Culture
Genre(s) – Big Room House, Trance en andere vormen van elektronische dance muziekLuister naar W&W op Soundcloud

Categories: Artiest
Tags: artiest
« Naar het overzicht