donderdag, oktober 5, 2023

Nachtburgemeesterschap 040 krijgt met Siem Nozza nieuwe kans

-

Home » Algemeen » Nachtburgemeesterschap 040 krijgt met Siem Nozza nieuwe kans

Het Nachtburgemeesterschap in Eindhoven krijgt eindelijk weer een serieuze kans. Vrijdagavond werd Siem Nozza benoemd tot deze ‘schakel tussen nachtleven en gemeentebestuur’. In Wall Street kreeg hij een ambtsketting omgehangen die speciaal voor hem ontworpen was door studenten van de Design Academy. Dit nadat hij een dikke week eerder al was voorgedragen na het door hemzelf georganiseerde Debat van de Eindhovense Nacht. 

 

“We pakken goed door hier”, aldus Nozza. “Ik zit aan tafel bij partijen voor de coalitievorming en de eerste doelstellingen staan op papier.” Welke dat zijn, wordt nog bekend.

SP-wethouder Wedemeijer (horeca, evenementen) nodigde Nozza uit om een plan op te stellen voor de volgende wethouder die het uitgaansleven in de portefeuille krijgt. Tijdens het Debat van de Eindhovense Nacht schitterde de wethouder nog in afwezigheid.

We pakken goed door hier

Er waren woensdagavond 14 maart zo’n 300 bezoekers aanwezig op de discussie-avond in het Designhuis. Die werd via een livestream van This Is Our House ook nog door honderden anderen gevolgd, in heel Brabant.

Siem Nozza Nachtburgemeester
Siem Nozza met de speciaal voor hem gemaakte ambtsketting. Ontwerp: Tom Jacobs (Design Academy/212).

 

Vrijwel de hele zaal sprak aan het eind van het debat zijn steun uit voor Siem Nozza als nachtburgemeester. Dit nadat Mirik Milan, die deze rol vervult in Amsterdam, en de Stichting Nachtburgemeesterschap Eindhoven hem hiervoor naar voren hadden geschoven.

Nozza zei het nachtburgemeesterschap alleen te willen aanvaarden als die draagkracht er is. En er ook speelruimte voor hem komt. Diverse ‘nachtmakers’ gaven toen alvast te kennen ook financiële steun te willen geven aan een ‘mediator’ tussen nachtleven en politiek. Vanuit 3 partijen werd de ambitie uitgesproken dit ook te gaan ondersteunen.

Kijk terug: Debat van de Eindhovense Nacht

This Is Our House verzorgde een livestream van het Debat van de Eindhovense Nacht. De rechtstreekse uitzending werd mede verzorgd door StreamCatchers en was te volgen via onze Facebookpagina. Hieronder is de video terug te kijken.

Er waren 6 partijen vertegenwoordigd in het politieke panel van het debat: PvdA, CDA, D66, DENK, GroenLinks, VVD en Brede Beweging Links. Drie partijen leveren lijsttrekkers: CDA (Linda Hofman), Adnen Senal (DENK) en Brede Beweging Links (Patrick van der Voort).

Voorafgaand aan de discussie-avond ten bate van een gezonder uitgaansleven in de Lichtstad, vond een muzikale protestmars plaats (foto onder) in het centrum. Dit op initiatief van een aantal lokale collectieven. Met veel beats en een spandoek voor meer leven in de nacht eindigde de stoet voor het Designhuis.

>> Zie ook: Debat van de Eindhovense Nacht: Lichtstad moet beter in het donker

Debat protest

Moderator

Huisbaas Mark van Bergen leidde de discussie (foto onder). Hij volgt het uitgaansleven in de Lichtstad al sinds 2001, toen hij er voor het ED over ging schrijven. Inmiddels schrijft hij over elektronische dansmuziek en nachtcultuur voor This Is Our House en doceert hij over de dance-industrie op Fontys Academie for Creative Industries.

Debat Mark van Bergen

Er waren 2 discussierondes over diverse stellingen (Hoe bruisend is het nachtleven, Is de nacht lang genoeg, Hoe zit het met overlast?). Alle aanwezigen konden hun stem laten horen, letterlijk of via een groene of rode kaart.

De discussierondes werden ingeleid via presentaties van Mirik Milan en zijn ‘evenknie’ in Berlijn, Lutz Leichsenring van de Club Commission Berlin.

Beide sprekers benadrukten het belang van een rijk, goed gereguleerd nachtleven voor een stad met internationale ambities.

Debat publiek


Debat Eindhovense Nacht

Meer over het Debat van de Eindhovense Nacht op zijn eventpage.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...