zaterdag, september 30, 2023

21×2021: het jaar van Eelke Kleijn

-

Home » Features » 21×2021: het jaar van Eelke Kleijn

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de festival- en clubscene in haar greep. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2022. En toch waren er lichtpuntjes. TIOH vroeg 21 kopstukken uit diverse geledingen van de industrie om terug- en vooruit te blikken op 2021. Met vaste vragen als: ‘Waar heb je het hardst om moeten lachen?’ en ‘Wat is jouw advies voor Mark en Hugo?’. Het eerste interview uit onze eindejaarsserie ’21×2021′ wordt ingevuld door de internationaal gevierde dj/producer Eelke Kleijn.

Beschrijf 2021 in één woord.

“Rollercoaster.”

Waarom?

“Het was een heel apart jaar. De eerste 4 maanden heb ik alleen maar thuis gezeten zonder optredens. Daarna liep ik tijdens mijn eerste tour in Mexico COVID op. Ik was daar een week of drie ziek van maar verder was er gelukkig weinig aan de hand. En vervolgens heb ik vanaf medio juni de drukste zomer van mijn hele carrière gehad; soms wel met 4 optredens per weekend. En ook in het najaar is het, vooral in het buitenland, druk gebleven. Na zo’n langzaam begin van het jaar is dat eigenlijk heel bizar.”

Waarvan heb in 2021 je het meest geleerd?

“Ik denk van mijzelf. Het is best confronterend om lang met de hele familie thuis te zitten zonder al te veel perspectief.”

Waar heb je het hardst om moeten lachen?

“South Park. Als er één serie is die de actualiteit mooi kan weergeven, dan is dat deze wel.”

Grootste succes?

“Dat was mijn Cercle-show bij de Mont-Saint-Michel in Frankrijk. Fantastisch om op zo’n unieke locatie mijn live show te kunnen spelen. Ik ben trouwens lang niet zo zenuwachtig geweest voor een show; dat was weer even wennen! Maar gelukkig had ik echt weken geoefend voor deze set en ging alles precies zoals het moest.”

Jouw grootste tegenvaller van 2021

“De illusie van de democratie. Ik denk dat het vertrouwen niet snel terug gaat komen.”

Artiest van het jaar

“Rüfüs Du Sol.”

“Ik ben ten eerste ontzettend fan van hun sound. Ze hebben ook net een fantastisch nieuw album uitgebracht. Maar de combi van pop en dance die toch heel dansvloer gericht blijft, geeft bij mij de doorslag. Eén van de weinige bands waarvan ik ook bijna blind heel veel muziek in mijn sets kan draaien.”

Talent van het jaar

“Budakid.”

“Eigenlijk is het een beetje gek om Budakid nog een talent te noemen. Wat mij betreft ondertussen een behoorlijk gevestigde artiest. Maar zijn vermogen om te blijven vernieuwen en verrassen met elke track geeft voor mij hier de doorslag.”

(Hier ons interview + reportage met Budakid in Berlijn)

Track van het jaar

“Ik vind het altijd heel moeilijk om 1 track uit te kiezen, maar als het echt moet dan ga ik voor ‘Kendal – Basorexial’.”

Event van het jaar

“Dat was zonder twijfel DAYS like NIGHTS bij Woodstock ‘69 in Bloemendaal.”

Met wie zou je in 2022 graag willen samenwerken?

“Met Nathan Nicholson. We hebben al eerder wat platen samen gemaakt en dat is een heel fijne samenwerking gebleken. Absoluut voor herhaling vatbaar!”

Jouw beste advies aan Mark en Hugo voor 2022

“Ga eens lekker met het hele kabinet een weekje in Florida op vakantie.”

Beste reden om uit te kijken naar volgend jaar

“Aan het begin van komend jaar heb ik een hele mooie tour in Zuid-Amerika en Mexico. Afgezien van Mexico, ben ik daar al 2 jaar niet geweest. Ik kijk er dus echt ontzettend naar uit. En een beetje de winter in Nederland ontwijken is ook nooit verkeerd.”

Rachel Ecclestone Photography

Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord

“Wat zijn je Netflix tips van het moment?”

“Dat is ‘Cowboy Bebop’. In één zin samengevat: Film Noire x Sin City x Tarantino x Bruce Lee. Geweldig! Echt één van de leukste dingen die ik de laatste tijd gekeken heb.”


Meer Eelke Kleijn en meer 21×2021

Volg Eelke Kleijn via Facebook en Instagram.

Alle afleveringen van 21×2021 zijn hier terug te vinden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Jasper Goossen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

21×2021: het jaar van Nas Elmes

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...