maandag, december 4, 2023

De 5 van 2015 volgens… Amada

-

Home » Genres » Hardcore » De 5 van 2015 volgens… Amada

We kijken al weer uit naar al die mooie feesten, releases en dj-sets van 2016, maar niet voordat we nog even de mooie muzikale oogst van afgelopen jaar knuffelen. Our House vroeg een aantal dj’s – actief door heel Brabant (of Limburg) en in diverse stijlen – naar hun 5 favoriete tracks van 2015. In deel 5: Amada uit Schimmert (Limburg), alias voor Joyce Eijssen. 

Nosferatu – Sanctity of Space 

“Deze man staat sowieso bekend om zijn grensverleggende melodieën. Het gros van zijn releases zijn keer op keer tijdloze beukers. Ik weet hoelang Nosferatu aan deze plaat gewerkt heeft. Er zit zoveel emotie, energie en professionaliteit in. Over elke seconde is nagedacht. Er is niks dat niet klopt aan deze track.”

Noize Suppressor – Ears Bleed

“Ik heb heel vaak dat ik tracks eerst een paar keer moet horen om te weten of hij me wel of niet raakt. Bij deze track wist ik dat na de eerste 20 seconden. Ik hoorde er duidelijk de oude sound van Noize Suppressor in die mij zo’n 10 jaar geleden fan maakte in mijn eerste gabberjaren. Toen ik hem complimenteerde was hij blij om dat te horen, want dat oude gevoel was precies wat hij wilde creëren. Die oude herkenbare sound in combinatie met de energie van de melodie doet het helemaal voor mij.”

Wasted Mind – Triumphant

“Deze artiest behoort tot een van mijn persoonlijke favorieten vanwege zijn stijl. De samples die hij gebruikt, vocalen uit vreemde talen en religies geven alles wat hij uitbrengt een duidelijke eigen en vernieuwende stempel. Gecombineerd met energieke, vrolijke melodieën en de juiste kick vormen de tracks van Wasted Mind tot vette hardcore waarbij niemand stil kan blijven staan.”

 Nosferatu & Tha Playah – Riders of Retaliaton

“Dit anthem is zoals een anthem hoort te zijn. De eerste keren dat ik de plaat hoorde, vond ik hem al tof. Maar hoe vaker ik de track luisterde, hoe meer ik hem begon te voelen. De intro is heerlijk om in te mixen en geeft mij al een ontzettende drive op het podium als het publiek in de zaal er nog niets van heeft meegekregen. De samples schreeuwen om een schreeuwend publiek vol adrenaline en er is niets meer hardcore om te zien hoe het publiek meedoet met de lyrics ‘One two, one two, I am the dominate!’. De track zorgt voor saamhorigheid tussen publiek en artiest en de energieke drive werkt opzwepend, zeker als er na de break naar de climax wordt toegewerkt.”

Bodyshock – Fire

“Dit is een track die Bodyshock me toestuurde vlak voor het festivalseizoen. Ik kan me geen festival herinneren waar ik deze plaat niet heb gedraaid. Ondanks dat een deel van de samples al wel eerder zijn gebruikt, stoort dat me niet. En die melodie, die drive! Ik houd ontzettend van opzwepende melodieën of sounds waar een lekkere flow in zit. Als ik al nauwelijks stil kan zitten als ik deze track achter mijn laptop luister, dan is dat toch een full score met een pompende zaal voor je neus. En dat is wat je wil als je staat te draaien, dat het los gaat. Bij ‘Fire’ gaat dat sowieso.”

Volg Amada via Facebook, Instagram en luister naar haar tracks op Soundcloud.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Par-T trapt festivalseizoen af met LIVE AGAIN! Festival in juli

Par-T heeft razendsnel geschakeld en komt met een van de allereerste festivals sinds de lockdown: LIVE AGAIN! Festival. Op...

Hardcore in juni: de tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....