maandag, december 4, 2023

De 8 van 2018: Dannic

-

Home » Spinnin' Records » De 8 van 2018: Dannic

We kijken al weer uit naar al die mooie events, releases en optredens van 2019. Maar niet voordat we nog even de oogst van afgelopen jaar koesteren. This Is Our House vroeg een aantal artiesten naar hun 8 favorieten van 2018. In deze aflevering: Dannic. De Bredase dj/producer vertelt onder meer over zijn label Fonk Recordings, hoe hij optimaal functioneert en zijn plaat met INNA. “

 

1. Festival van het jaar

“Dit jaar heb ik andermaal op een heleboel festivals mogen draaien. Voor mij blijft Tomorrowland toch wel het festival wat me altijd bij blijft. Om daar ieder jaar te mogen draaien geeft me een magisch gevoel.”


2. Indoor event 

“In Frankfurt werd in de zomer het World Club Dome georganiseerd in het voetbalstadion van Eintracht Frankfurt. Het wordt niet voor niets ’the biggest club’ genoemd, die venue is bijna even groot als de Johan Cruijff ArenA. Het ging daar echt goed los en was te gek!”

>> Zie ook ons interview met Dannic in aanloop naar Lakedance 2018

Foto: World Club Dome


3. Beste release 

“Dat is een lastige, ik heb een heel goed en productief muziekjaar gehad. Maar als ik er dan één moet kiezen, dan ga ik voor ‘Stay’, mijn samenwerking met INNA. Voordat de plaat uitkwam, had ik enkele maanden ervoor een interview gegeven en gezegd dat ik heel graag met haar wilde samenwerken. Uiteindelijk staan we samen op de plaat, daar ben ik wel trots op.”


4. Talent van 2018

“Op mijn label Fonk heb ik dit jaar veel talenten de ruimte gegeven op zich te ontwikkelen. Ik ben erg te spreken over een aantal van hen, zoals Pessto, LoaX, Dirty Ducks en Rob & Jack. Met laatstgenoemde heb ik ‘Bring Di Fire’ gemaakt en LoaX heeft ‘Stay’ samen met mij geremixt.”


5. Moment van het jaar als artiest

“In 2018 heb ik veel waardering en erkenning mogen ontvangen. Om #32 te staan tussen alle wereldwijde producers is een beloning voor al het harde werk van het afgelopen jaar. Deze lijst is op basis van het aantal gespeelde platen door andere artiesten, samengesteld door 1001tracklists.”


Volg TIOH op Facebook:


6. En privé?

“Ik heb dit jaar wat vaker besloten om wat meer tijd vrij te maken voor vrienden en familie. Ik kan je zeggen dat dat heerlijk is geweest. Draaien en produceren is mijn liefde en passie, maar zonder een sterke thuisbasis kun je niet optimaal functioneren. Een avondje ouderwets stappen met vrienden in Breda of op zondagmiddag brunchen met de familie geeft mij weer extra energie om er goed tegenaan te gaan.”


7. Uitglijder van het jaar

“Hahaha! Nou, dat zijn er genoeg. Ik heb het afgelopen jaar veel aandacht besteed aan Fonk TV. Check op YouTube alle afleveringen, dan kom je er snel genoeg achter!”


8. De beste reden om uit te kijken naar 2019

“Uiteraard staat er veel nieuwe muziek op de planning. Ook zijn we van plan om enkele toffe nieuwe features toe te voegen aan m’n sociale media en Fonk Radio. Genoeg om naar uit te kijken, ik heb er erg veel zin in!”


Dannic

Facebook

Instagram

Soundcloud

Dannic - press foto

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...