zaterdag, februari 24, 2024

ACHTER DE KNOPPEN #6: de generale repetitie

-

Home » Uncategorized » ACHTER DE KNOPPEN #6: de generale repetitie

Sinds in 2010 mijn actieve party-carrière begon, ben ik altijd iemand geweest die op feesten ook op de performance van een dj let. Handen die vliegensvlug over die draaitafels schieten, tracks die op soms magische wijze in elkaar worden gemixt: het fascineert me. Dat wil ik ook kunnen. Daarom volg ik 7 weken lang een dj-cursus van BPM Productions bij Dynamo in Eindhoven. Wekelijks beschrijf ik mijn ervaringen. Les 6: de generale repetitie.

Zes weken geleden begon ik aan mijn avontuur. Als je mij na de eerste les had gevraagd of ik in staat was om te doen wat ik in de zesde les deed, had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard. De eerste drie lessen waren moeilijk, daarna viel het kwartje en begon het ook ergens op te lijken.

Dj-cursus Dynamo

De zesde les stond volledig in het teken van de zevende, de eindperformance. Mijn eerste gig staat nu écht voor de deur. Tijd om al het geleerde in praktijk te brengen. De zesde les zag ik als een generale repetitie, waar ik nog even naar hartenlust kon oefenen om ervoor te zorgen dat het tijdens de gig zo vlot mogelijk verloopt.

De voorbereiding begint thuis

Cursusleider Robert had huiswerk meegegeven. Ik (en natuurlijk de andere cursisten net zo goed) moest zes tracks selecteren waarvan ik dacht dat ze goed bij elkaar passen in een set. De voorbereiding voor je set begint namelijk thuis, als je de tracks in Rekordbox analyseert en op je usb-stick zet.

>> Lees hier alle blogs terug <<

Ik haalde hier al enorm veel plezier uit. Enthousiast als een kind in een snoepwinkel, bladerde ik door mijn verschillende afspeellijsten. Keuzes maken was nog nooit zo lastig! Nadat ik een tijdje was verdwaald tussen alle toffe tracks, had ik een mooie selectie gemaakt. Ik weet al met welke plaat ik ga openen. Welke dat is, verklap ik nog niet. Maar het wordt een knaller, beloofd!

Dj-cursus Dynamo

Vertrouwen

De basis van het dj’en zit er aardig in, was mijn conclusie na de zesde cursusdag. De overgangen liepen best lekker en ik kon lekker spelen met de effecten. Veel ingewikkelder ga ik het niet maken als ik een half uurtje op het podium sta. Eerst zorgen dat dit soepel gaat (en daar heb ik vertrouwen in!), dan komt de rest later. “Hey dj, give me a fat beat!”

Zin om woensdag 19 oktober bij de eindperformance te zijn? Zet jezelf op aanwezig en ik zie je in Dynamo!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...

Weg met de copyrightclaims: Waar streamen dj’s tegenwoordig?

Dj’s moeten tegenwoordig flink oppassen waar ze hun livesets streamen. Facebook en Twitch zijn hard aan het werk om...