zaterdag, november 26, 2022

Bass music in februari: De tips van Wessel Hop

-

Home » Xaverius Funk » Bass music in februari: De tips van Wessel Hop

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen geeft tips op het gebied van house en techno, Jasmijn van Broekhoven is doorgaans huisspecialist der hardere stijlen en Wessel Hop weet alles van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor februari 2020.

 

Skankmania x Inceptionz | Weekender 2020

Vrijdag 7 februari, IKON Antwerpen

Skankmania – het vroegere Skank ‘n bass – zet nu ook een punt achter het bestaan. De organisatie komt nog één laatste keer terug met een wel heel speciaal evenement in IKON. Het dubstep-, bassline- en drum-‘n-bass-fenomeen gaat met raveorganisator Inceptionz een allround Belgisch powerhouse-weekend tegemoet.

Meerdere genres, meerdere dagen en talloze grote namen. De organisatie zelf is niet geheel bekend bij mij. Wel heb ik een groot deel van de headliners elders mogen genieten: de stompende dubstep van 12th Planet op Rampage Open Air, de vrolijke drum-‘n-bass anthems van Maduk op High Tea Tilburg en de brutale riddim van Shiverz op Skankerz vs Space Invaderz – waar mijn nekspieren nog steeds niet van zijn bijgekomen. Ook al is het een voornamelijk drum-‘n-bass georiënteerde weekender, gaat mijn aan te raden setje toch uit naar 12th Planet. Het is een legendarische dj, met een repertoire van jewelste. Die altijd weet hard te gaan en je omver weet te blazen.

Het Belgische subgenre jump-up zal natuurlijk ook in grote mate gerepresenteerd worden met onder andere de bekende tunes van Hedex, de vertrouwde setjes van Used en de piepende leads van Tsuki en Subsonic. Naast een vijftiental main acts zijn er ook meer dan veertig lokale talenten uitgenodigd, zodat de fakkel over gedragen kan worden aan de jongere generatie.

>> Event


Slaughterhouse: First Edition

Zaterdag 15 februari, Hall of Fame, Tilburg

Een evenement uit eigen koker. De eerste editie van Slaughterhouse Events wordt voor mij persoonlijk een grote stap. Samen met een hoop vrienden zijn we aan de slag gegaan om een nieuw concept neer te zetten waar drum-‘n-bass, dubstep en UK bassline centraal staan. We gaan de eerste editie tegemoet met twee area’s en meer dan tien artiesten vanuit alle genres in onze lokale broeiplek voor evenementen; de Hall of Fame.

Achter de schermen wordt nog hard gewerkt om een unieke avond te organiseren. De headliner is Lifecycle, een van origine harde dubstep- en bass-producer uitkomend op Never Say Die: Black Label. Als pronkstuk van de avond draait Lifecycle een one-of-a-kind UK bassline setje. De rest op de main bestaat uit een gevarieerd aanbod aan locals en vrienden; Azzeration, Exentra b2b Trinist en Jetyx. Ook presenteren we een Slaughterhouse Showcase met de organisatoren Lumi en Extrasolar in een back-to-back.

Op de foyer van de Hall of Fame staat Offstream, het eigen concept van Jetyx. Deze hosting betekent voor die organisatie een grote stap naar een nieuw niveau. Ze stappen over van het organiseren der lokale feesten in Breda, naar indoor events, beginnende bij Slaughterhouse. Van bassline tot jump-up en meer, de Offstream representatives zijn Aspire, Jengu b2b Flock, MAIN EL3TE, Slab en Divicioux.

>> Event

 


Volg TIOH op Facebook:


Liquicity Rotterdam 2020

Vrijdag 21 februari, Annabel Rotterdam

Onze havenstad mag weer de gezelligheid van deze organisatie gaan huizen. De feesten van hoofdrolspeler Maduk worden door menig drum-‘n-bass-fan beschouwd als een gevalletje ‘thuis komen’. Dit is de tweede keer dat 010 in het thema gaat staan van een nachtje knallen op vrolijke tunes en liquid. The Galaxy of Dreams zal twee kamers hosten deze nacht.

De line-up is begin dit jaar bekendgemaakt. Naast Maduk staan ook NCT, Andromedik, Edlan, Voicians, Zazu, Sektor & Subsequent, Hiraeth, Yue en Halfway Crook & Hidden Circuit op het lijstje. De artiesten zullen onder begeleiding komen te staan van MC’s Fava en Mota, twee gevestigde namen uit de scene.

Zoals eerder in deze maandtips al vermeld, heb ik Maduk al eerder gezien bij High Tea Tilburg. Dit was de eerste keer en het was zeker memorabel. Beginnend met wat van zijn oudere hitjes, gevolgd door wat moderne anthems van de scene en daarna losgaan op van alles en nog wat. Jump-up, rollers, neuro – you name it – deze man kan het allemaal. En goed ook.

>> Event


Invaderz x Motion – Paris Edition

Zaterdag 22 februari, Zappa Antwerpen

Onder het mom ‘it’s all dnb’ organiseert het Belgische Invaderz al sinds 2013 succesvolle allesomvattende drum-‘n-bass-evenementen over de hele wereld. Voor de volgende editie vormt het feest een volledig thema eromheen.

Dit thema komt vanuit een andere partij, Motion dnb. De raves van Motion zijn altijd in de trant van een ander land of stad, zo was eerder Tokyo aan de beurt en ligt Mexico in het vooruitzicht. De samenwerking belooft voor beide groepen en nieuwe stap. Invaderz verzorgt voornamelijk de dj’s, een onder leiding van James Marvel gezette lijst aan puur Belgische platendraaiers. Marvel stond vorig jaar nog op Tomorrowland en Let It Roll.

Verder staat bekenden van scene een stevige line-up te wachten. De puurste nationale talenten komen het publiek voorzien van neuro, jump-up, liquid en alles daar tussenin. Used, Andromedik, D-Nasty, Captain Bass en Equalizer als enkele voorbeelden. Een highlight van het feest is voor mij toch wel de riddim set van Netrek, altijd lekker hard tussendoor.

Het Parijs-thema brengt een aantal typisch Franse lekkernijen: Croque Monsieur, Baguette du Fromage, Cognac en Franse wijnen. Ook staan er een aantal typerende monumenten uit Parijs op de stage, plus een verassing voor diegenen die tot het einde blijven, gevolgd door een croissant-emoji. Wat dat inhoudt is aan de nachtbrakers om uit te vogelen.

>> Event

 


Meer events en meer tips van Wessel Hop?

Check de eerdere bijdragen van Wessel Hop, plus onze agendasectie.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

Hardstyle tips in november 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Hardstyle tips in oktober 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...