vrijdag, december 8, 2023

IN BEELD: Carnaval 2018 in 6 knotsgekke Brabantse raves

-

Home » Uncategorized » IN BEELD: Carnaval 2018 in 6 knotsgekke Brabantse raves

Terwijl jullie hoogstwaarschijnlijk nog katjelam zijn, vegen we ons hier ter redactie weer bijeen voor een terugblik op het feest der zotten. Carnaval 2018 zit er weer op. En man, wat leidde dat tot mooie raves. De elektronische beats zijn nooit ver weg, vele line-ups misstaan niet op zomerfestivals. Hoog tijd dus om nog even visueel na te genieten, via beelden van 6 Brabantse carnavalsraves. 

Eindhoven

Stampûhgat (9 feb., Dynamo)

Tha Playah (live), Korsakoff en Nosferatu traden aan tijdens het hardcorebroertje van Stampûhgat. “De jungle als decor van een strijd gevoerd met serpentine, confetti en vele liters bier”, zo blikt organisator Inner Vision terug op de keiharde veldslag in Dynamo.

Stampuhgat

Thunderdommel (9-13 feb., Bongo Beach) 

We wachten nog even op de foto’s van het feest in actie, maar deze van voor de grote lancering van Thunderdommel 2018 willen we je niet onthouden. De Biki-boys hadden met ‘Apollonaise 11’ weer een buitenaards mooi thema te pakken, en werkten dit tot in de puntjes uit. Waarvan akte met dit lanceerstation.

Thunderdommel

Breda

Knaltival (10 feb., Strand Binnen)

Daisy, Puinhoop Kollektiv, Rave van Fortuin en vele anderen zorgde voor zo’n 10 uur geknal in Strand Binnen. Je kunt al aansluiten in de polonaise richting Knaltival 2019.

Knaltival

Oisterwijk

Karnaval Festival (10-11 feb.)

Veel groter ga je het niet meemaken qua carnavalsraves. Karnaval Festival is in de slipstream van grote broer Intents Festival aan het uitgroeien tot een serieuze klapper op de feestagenda. Tweedaags was het event al dit jaar. Naast de indrukwekkende mainstage (foto onder) waren er nog meer area’s. Onder meer Frequencerz, Mental Theo, D-Block & S-te-Fan, Radical Redemption en B-Front gaven gas op het terrein aan de Oirschotseweg.

Karnaval Festival 2018

Tilburg

Carnavalsrave 2018 (10 feb., Club Smederij)

Techno en carnaval geen match? Ook in deze doorgaans zo ‘credible’ scene worden principes met carnaval makkelijk overbooid gegooid. De boefjes van Suburban Disco maken nu al een paar jaar furore met hun Carnavalsrave. De editie van dit jaar verkocht nog sneller uit dan de vorige. Met Prins ROD op de bok werden het staalbeton van Club Smederij dan ook flink op de proef gesteld. Benny zelf had er wel schik in:

Veghel

Vudel (9 feb., CHV Noordkade)

Stampend in de polonaise in een uitverkocht huis, bij onder meer Mental Theo, Dansado & De Feestneger en Daisy DJ Team. Ook na Vudel in Veghel was het nog lang onrustig.

Vudel Koningsfeest


Carnaval 2018

Kijk in ons overzicht wat er nog meer aan raves te vinden waren tijdens carnaval 2018, inclusief links naar de eventpagina’s voor (meer) foto’s.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Carnavalsraves: waar kun je gek doen op beats?

Nog maar een paar dagen en we mogen verkleed de straat op. Carnaval gaat weer van start, in volle...

Raven tijdens carnaval? Dit zijn de meest leutige feestjes

Danceorganisatoren nemen het roer weer over tijdens de meest leutige periode van het jaar. Van hardstyle tot techno en...