dinsdag, oktober 3, 2023

Carnaval Ontwijkend Gedrag: Carnaval vieren zonder hoempapa

-

Home » Xaverius Funk » Carnaval Ontwijkend Gedrag: Carnaval vieren zonder hoempapa

Eind februari wordt het zuiden van het land omgetoverd tot een wereld vol verklede mensen, hoempapa-muziek en heel veel bier. Carnaval staat op de stoep. Alhoewel de krakers van Veul Gère en menig buurtschap overal galmen, krijgt niet iedereen het er warm van. Speciaal voor de mensen die deze stressvolle dagen willen ontglippen, zet bass-baas Wessel Hop een aantal vertrouwde bass-feestjes op een rijtje.

 

Vrijdag 21 februari

Op carnavalsvrijdag organiseert Poppodium Grenswerk traditiegetrouw het Drum & Bass Ball. Het is een samenwerking tussen verschillende artiesten, labels en organisaties uit de regio Venlo. Verkleed komen is geen verplichting, maar er wordt wel een prijs uitgeloofd aan de beste outfit van de avond. Achter de decks staan Liquicity-man Low5, Drum and Bass Café’s eigen Mr Cranes en CVDP b2b Jannov van Timelapse events.

>> Event


Zaterdag 22 februari

De zaterdag heeft een breed aanbod carnaval ontvluchtende feesten. Ten eerste de Tilburgse Hall of Fame met Kernafval: vijf area’s die vrij weinig met carnavalsmuziek te maken hebben. Het is nagenoeg ieder jaar uitverkocht en ook dit jaar zijn de tickets alweer op. Er zijn drie area’s bekendgemaakt waaronder de swingende muziek van BAM, tekno van BAMSA en de drum-‘n-bass van Dimensional. Deze laatste naam komt met een line-up bestaande uit Slab, Red, Ramseß en eigenaar Aspire. Een week later is ook diens eerste eigen evenement Dimensional: Meet Nemid.

>> Event

Het Heerlens poppodium Nieuwe Nor heeft 5 dagen lang de feestreeks CarNORval. Impulse D&B krijgt hier een nacht toegewezen. Met eerdere bookings van A.M.C., The Prototypes en ABIS leggen ze de lat hoog. Toch weten ze tijdens carnaval een primeurtje te pakken door YANA Music labelbaas Toronto Is Broken neer te zetten voor een eerste Nederlandse headline show. Hiernaast draaien Mr Cranes, Minzo, Lahoax, Illicit en topmannen Battletek b2b Havey. Alles onder begeleiding van Wolf MC.

>> Event

CarNOval is het thema van Code Rood in de Pompgebouwen te Brunssum. Ze komen gewapend met drie area’s. Area 1 knalt techno en acid van Code Rood, area 2 wordt overspoeld door early rave en hardcore van Geluidhinder, tot slot area 3 met zwetende dubstep en drum-‘n-bass van Beukavond. De plaatjesdraaiers van de avond zijn Bam, Jomp, Code 45 – Cima b2b Mellow en Sine.

>> Event


Volg TIOH op Facebook:


Zondag 23 februari

Niet het grootste evenement, maar zeker wel een unieke naam: Drummebassegasse in de Aek! De Azijnfabriek in Roermond wordt met carnaval vrijgegeven voor een avondje hoge toeren draaien. De dj’s die gaan knallen zijn gevestigde namen bij de scene in en rondom Limburg. Ezk!mo heeft al tientallen shows op zich bij organisaties als Next Planet, Beats ’n Bass en Timelapse. De andere twee sets zijn van Mark Fresh en Maximus, binnenkort ook allebei te vinden op de line-up bij State of Unrest – DIVIDID Label Showcase.

>> Event


Meer events en meer tips van Wessel Hop?

Check de eerdere bijdragen van Wessel Hop, plus onze agendasectie.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

Carnavalsraves: waar kun je gek doen op beats?

Nog maar een paar dagen en we mogen verkleed de straat op. Carnaval gaat weer van start, in volle...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...