zaterdag, september 30, 2023

DGTL 2022 warm-up: Collé over zijn muzikale ontwikkeling en bijzondere platen

-

Home » Features » DGTL 2022 warm-up: Collé over zijn muzikale ontwikkeling en bijzondere platen

Na twee jaar gedwongen stilte is DGTL terug als vertrouwde grote opener van het festivalseizoen. Met Pasen staat drie dagen lang een heerlijk menu vol cutting edge house- en techno-acts voor je klaar op de Amsterdamse NDSM. TIOH warmt op naar DGTL Festival met een viertal Nederlandse groeibriljanten uit de line-up. In deel 4 (slot): Collé, een supertalent van eigen bodem. “Ik heb echt stappen gemaakt als producer.”

Daar zat hij dan. Net als de hele wereld stil op zijn plek. Geen clubs, geen festivals: enkel een pandemie om zich doorheen te worstelen. Alles wat hij de afgelopen jaren had opgebouwd, werd onder hem vandaan getrokken.

Net als iedereen in de dance-scene, moest ook Collé noodgedwongen een pauze inlassen in zijn nog prille carrière. Zijn laatste show voor corona speelde hij in Beirut, Libanon. Op Instagram deelde hij op 8 maart 2020 een video van wat voor lange tijd zijn laatste optreden bleek.

“Dat was een enorme tegenslag. Niemand zag toen aankomen dat we twee jaar lang in die coronasituatie zouden zitten. Ik had een hele drukke zomer gepland staan. Daar kon ik wel gedag tegen zeggen, natuurlijk. Voor mij ging toen de knop om. Bij de pakken neerzitten was geen optie, dus ik ben volop de studio ingedoken. Ik heb echt veel muziek gemaakt en mijzelf uitgedaagd. Dat zorgde ervoor dat ik ben ontwikkeld als producer.”

Geestverruimend

In de zomer van 2021 bracht Collé zijn EP op DGTL Records uit. Het is een mooi voorbeeld van de muziek waar hij tijdens de pandemie zo hard aan werkte. Collé’s stijl past typisch bij de AMP stage van DGTL: diep, opzwepend, melodieus en geestverruimend.

Collé: “Het muzikale spectrum is zo breed. Je hoort de laatste tijd veel harde techno, maar ook minimale sounds zijn enorm in trek. Zelf voel ik me erg goed bij de melodischere elektronica. Die sound ligt mij op het moment goed.”

Zijn prikkelende sound stelt Collé graag tentoon. Zijn releases op gerenommeerde labels zoals Atlant, Human By Default en Collé’s eigen label Point in Time worden door veel artiesten gesupport, onder wie Black Coffee, Solomun en Dixon. Dat stemt de producer natuurlijk hartstikke vrolijk.

“Dat is het grootste compliment dat je als artiest kan krijgen, support van andere dj’s en producers. De afgelopen tijd werd mijn muziek zelfs regelmatig op 3FM gedraaid. Dat is super mooi om te zien.”

Verjaardagscadeau

Hij heeft ondertussen al weer toffe gigs gehad, maar Collé staat te springen om weer op festivals te mogen spelen. Tijdens het paasweekend is hij vanzelfsprekend op DGTL te vinden. In 2019 speelde hij er ook al.

“Een mooie ervaring”, maar dit jaar is het nog net wat bijzonderder. “Op de dag dat ik speel, ben ik jarig. Dat maakt het net wat specialer. Ik kijk er heel erg naar uit. Het wordt echt tof.”

Collé heeft de eer de AMP stage te openen. Hij draait nog zelden openingssetjes. Toch kijkt hij er enorm naar uit. “Er komen een hoop mensen die ik ken kijken uit binnen- en buitenland. Wat ik ga draaien? Nog geen idee. Ik ben het wel al aan het voorbereiden. Omdat ik een vroeg slot heb, kan ik wel een keer wat anders doen dan normaal. Ik heb een hele rits aan platen die ik weinig draai omdat ze meer bij een vroeg tijdslot passen. Nu heb ik de ruimte om die uit de kast te halen.”

En of we nog een speciale track van hemzelf kunnen verwachten? Wellicht. “Ik zit zo veel in de studio. Misschien heb ik nog wel tijd om wat openers te produceren.” Voor de vroege vogels: oren gespitst, dus!

DGTL Festival 2022

DGTL Festival 2022 is van vrijdag 15 t/m zondag 17 april op de Amsterdamse NDSM. Collé (dj-set) staat op het programma voor zondag 17 april. Meer info, laatste tickets en de complete line-up vind je op dgtl.nl.

Lees ook onze eerdere interviews in deze serie, met Coloray, LEIA en Colyn.

DGTL Festival

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Casper Gout
Casper Gout
Sinds jong al een danceliefhebber, maar tegenwoordig is het vooral techno wat de klok slaat. Schrijft graag verhalen vanuit zijn eigen interesse met als doel het publiek iets wijzer te maken over de wereld van elektronische muziek. Buiten het schrijven organiseert Casper feesten voor Bauplan en draait hij zelf plaatjes onder het alias Rausch.

Gerelateerd

Aftellen maar: DGTL opent festival-bal met muzikaal avontuurlijke driedaagse

Natuurlijk, maart is nog jong en koud. Maar nu de dagen langer worden, de timelines voller, de virus-verspreiding kleiner...

Hardstyle tips in september 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...