maandag, maart 4, 2024

Fantasieën worden werkelijkheid op Fairytale Festival

-

Home » Spinnin' Records » Fantasieën worden werkelijkheid op Fairytale Festival

Sprookjes worden werkelijkheid in Kaatsheuvel. Niet alleen in de Efteling, maar zeker ook op Fairytale Festival. Het evenement is op zaterdag 7 mei toe aan zijn 2e editie. Na het succesvolle debuut zijn dit jaar flinke stappen gemaakt die ervoor moeten zorgen dat niemand meer om Fairytale Festival heen kan.

Fairytalebanner

In Kaatsheuvel mag worden gedroomd en dit is ook de plek waar dromen uitkomen. Vier jaar lang hadden Dennis Lommelen en Roy Swinkels het tijdens hun opleiding International Event, Music & Entertainment Studies op Fontys over het organiseren van een festival in Kaatsheuvel. Vorig jaar trok het tweetal de stoute schoenen aan en werden de plannen voor Fairytale Festival gesmeed. Stephan van Halewijn sloot aan en Blue Ocean Events was geboren.

Kaatsheuvel heeft zin in een feestje

De plannen voor Fairytale Festival kregen ook daadwerkelijk gestalte. Het festival kwam er en met 3000 bezoekers raakte het evenement meteen uitverkocht. “Bij 1500 bezoekers waren we levensvatbaar, maar daar zaten we ruim boven. Kaatsheuvel bleek dus zin in een feestje te hebben. Daarom pakken we dit jaar flink door met de line-up, de podia en de capaciteit”, vertelt Lommelen. Het aantal podia, drie stuks, blijft gelijk ten opzichte van vorig jaar. Met een mainstage die zich richt op house/EDM, een area vol hardstyle en een intieme deephouse-area biedt Fairytale Festival meerdere smaken aan.

Fairytale Festival

Programmering

“We willen een festival neerzetten met voor iedereen wat wils uit de omgeving. Je zag vorig jaar aan de line-up dat we een beginnend festival waren, maar daarin hebben we een grote stap gemaakt. We hebben toch een aantal grote jongens neergezet met het budget waarmee we moeten werken.”

Headliner op de mainstage is Sick Individuals, een act die released bij Revealed van grootmeester Hardwell. Datzelfde geldt voor Kill the Buzz, Thomas Newson, Manse en Tom & Jame, die ook op het hoofdpodium te zien en horen zijn. Kill the Buzz en Thomas Newson waren recent nog onderdeel van de ‘North American Bus Tour’ van Hardwell. “We hebben bewust voor deze typische housesound gekozen omdat we hier zelf erg van houden. Er zal een mooie opbouw in de dag zitten. Rustig beginnen en knallen aan het eind.”

De line-up past bij de groei van het festival

In The Gatekeeper (hardstyle) zal het er ruiger aan toe gaan. Het is de enige overdekte area op het festival. Met Warface is een van de snelst gegroeide acts in de hardstylescene geboekt. Hij bracht vorig jaar alweer zijn tweede album uit. Wereldwijd stond hij op de grootste podia. Maar ook de mannen van Bass Modulators – die dit jaar het anthem maken van het magische Defqon.1 Festival – zijn gestrikt. Namen als Sound Rush, Cyber, Delete, Deetox, Neilio en talenten Galactixx, Thyron, Luminite en Devotion completeren The Gatekeeper. “Hier zijn we toch wel trots op. Dit zijn hele mooie namen en die passen goed bij de groei van het festival.”

Thema

Met het thema ‘Fountain of Youth’ moet Fairytale ‘meer dan een festival met podia en dj’s worden’. “We willen ons profileren door thematisch te werken. Vanuit het thema maken we het festival.” Het idee achter het thema is dat mensen die van de fontein drinken de eeuwige jeugd ontvangen. Die fontein wordt na ‘een reis’ over het festivalterrein gevonden, waarin The Gatekeeper fungeert als poortwachter.

Fairytale Festival

De eindshow was vorig jaar een puntje van kritiek. Bezoekers hadden daar meer van verwacht en koppelden dit terug naar de organisatie. “Dat gaan we dit jaar dus veel beter doen. Er is meer budget voor special effects. De eindshow van dit jaar wordt festivalwaardig.” Neilio is dit jaar verantwoordelijk voor het (hardstyle)anthem, dat uitgebracht wordt op Dirty Workz, een van de meest toonaangevende labels in de hardstylescene. “Het anthem zal een grote rol spelen in de eindshow. Al met al zal de totaalbeleving van de eindshow veel beter zijn.”

Fairytale3

Helpende handjes

De voorbereidingen voor zaterdag 7 mei zijn inmiddels in volle gang. Zo wordt met een grote groep vrijwilligers in een loods gewerkt aan de podia. “We kunnen niet zonder onze vrijwilligers. Er zijn mensen die zich op het artwork richten, teksten schrijven en die in de loods werken. Op de dag zelf werken natuurlijk nog vrijwilligers in de horeca. In totaal komen we op een groep van zo’n 120 vrijwilligers die op de dag zelf of in het voortraject aan het festival meewerken”, aldus een trotse Lommelen.

Naast de grote poule vrijwilligers wordt ook veel samengewerkt met lokale bedrijven. Zo sponsort kledingwinkel Rules Fashion uit Waalwijk de deephouse-area, levert de lokale drankhandel een bijdrage en helpen schildersbedrijven daar waar mogelijk. Het draagt allemaal bij aan het doel om Fairytale Festival van toegevoegde waarde te laten zijn in de regio Kaatsheuvel. “Natuurlijk staat Kaatsheuvel bekend om de Efteling, maar wij willen écht iets extra’s toevoegen.”

Fairytale2

Ambities

Aan ambities geen gebrek bij de mannen van Blue Ocean Events. Door de combinatie van programmering van artiesten en het thematisch werken moet Fairytale Festival de komende jaren zijn naam vestigen in het drukke festivallandschap. Het evenement zit vroeg in het festivalseizoen, een bewuste keuze. “Mei is meestal een goede maand qua weer. En het is nog wat rustiger met andere festivals. Uiteindelijk willen we naar een meerdaags festival toe, maar alles stap voor stap.”

Tickets voor Fairytale Festival zijn verkrijgbaar via www.fairytale-festival.nl/tickets

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in februari 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in november 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...