House en techno in februari: De tips van Mark van Bergen

-

Home » Genres » House » House en techno in februari: De tips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Sam van Ierssel en Wessel Hop zijn respectievelijk huisspecialist binnen de harde stijlen en de broken beats. Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Hieronder zijn persoonlijke tips voor februari 2020. 

 

Audio Obscura x Skalar w/ Peggy Gou

Zaterdag 1 februari, Gashouder, Amsterdam

Skalar Peggy Gou

Eindhoven heeft Glow, Amsterdam het Light Festival. Waar ik in de Lichtstad al meermaals gepleit heb voor een event dat elektronische muziek en lichtkunst écht verbindt, pikken ze deze crossover in onze hoofdstad wel op. En Audio Obscura is dan natuurlijk dé partij om zoiets te doen.

Sinds 10 januari co-hosten ze Skalar, een indrukwekkende kinetische lichtkunst-installatie waar ik al veel mooie dingen over gehoord en gelezen heb. En dat alles in de Gashouder, dat normaal (en exclusief) in lichterlaaie wordt gezet door Awakenings. Als finale van dit project mag Audio Obscura Neerlands beroemdste techno-tempel nu voor één keer overnemen met een clubshow waarin elektronische muziek en lichtkunst elkaar gaan vinden. Als muzikale headliner komt niemand minder dan Peggy Gou over, momenteel een van de leading ladies in de scene. Dat kan niet anders dan een verpletterende ervaring worden.

>> Event


 

FlashForward met o.a. Miss Melera en Dimitri

Zaterdag 8 februari, Klasse Theater, Tilburg

FlashForward 2020

Dan nu een onbeschaamde en trotse preek voor eigen parochie. Of beter gezegd: voor eigen kapel. Want dat is de volgende exclusieve locatie waar we met mijn eigen eventconcept FlashForward neerstrijken: het Klasse Theater. Gevestigd in de historische kapelzaal van het voormalige Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Tegenwoordig een evenementen- en trouwlocatie, maar een dancefeest vond er nog niet eerder plaats. Die eer is 8 februari aan ons.

FlashForward was aanvankelijk een one-off in (2)013. Een publiek releasefeest van mijn eerste boek ‘Dutch Dance‘ en een viering van 25 jaar dance in Nederland (de ondertitel van het boek). Het was zo’n succes en begon later weer danig te kriebelen dat ik het concept samen met vriend/dj Patrick Sleegers ben doorgestart. Vorig jaar in (een uitverkocht) EVE, nu gaan we naar deze andere prachtige locatie, waar we voor het eerst twee zalen programmeren.

Met o.a. Miss Melera, Dimitri en rising talent Corren Cavini zetten we in de grote (kapel)zaal vol in op actuele/progressieve house en techno. Maar we eren ook het verleden, in de foyer. Die zetten we helemaal in teken van de oude club Kadance, met o.a. oud-residents. En: Dimitri draait er een extra set, met houseclassics!

Ik ben hier uiteraard heel trots op, zeker gezien het feit dat we weer richting volle bak gaan.

>> Eventpage


 

Ik Willem met o.a. Eelke Kleijn en Tensnake

Zaterdag 15 februari, W2, Den Bosch

Ik Willem

Poppodium Willem Twee keert met een harde klapper terug in de Bossche nacht. En oei wat was dat hard nodig. Een jaar of 5 geleden leek er even een impuls te komen met W2N8, maar dat vuurtje doofde weer snel. Nu heeft Nijmegenaar Tim Herfst zich op de danceprogrammering in de oude sigarenfabriek gestort, en zijn ambitie is tomeloos en prachtig. (Ziehier ons grote verhaal met Tim).

Na grondig onderzoek en veel gesprekken met tal van personen en partijen in de stad heeft Tim een mooi concept ontwikkeld, waar we de komende maanden nog veel van gaan horen: Ik Willem. Op de eerste editie komt een line-up in melodische house en techno over waar ze in Den Bosch steil van achterover moeten slaan.

Headliner is Eelke Kleijn, een favoriet van me. Maar ook Tensnake komt, die met ‘Coma Cat’ in mijn ogen een van de beste ‘mellow house’ tracks van deze eeuw heeft gemaakt en die met o.a. ‘Automatic’ weer helemaal vers is. De Brabantse Berliner Budakid komt ook (hier mijn interview/repo over hem), maar daar houdt het nog niet mee op. Ik Willem speelt zich af in maarliefst 3 zalen van het popcentrum, waar lokale organisaties en dj’s flink zullen shinen.

Ik Willem, deze avond!

>> Eventpage

 


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


 

Native Tone x Taka Tuka w/ Maceo Plex

Vrijdag 21 februari, Complex, Maastricht

Maceo Plex Taka Tuka

In mijn januari-tips had ik ‘m al aangestipt, maar dit event is zo bijzonder dat ik hem gewoon nog eens (kort) aanprijs. Maceo naar Maastricht! Complex is natuurlijk al een van mijn favoriete clubs in het zuiden des lands. Na Afterlife-talent Colyn halen de Limburgse huisvrienden van Kapibara nu de Cubaans-Amerikaanse grootheid Maceo Plex naar hun concept Taka Tuka. Ik ken weinig dj/producers die zo’n goeie eigen (en diverse) productiesound combineren met verhalende sets en een energieke performance on stage.

>> Eventpage

 


 

Meer tips van Mark van Bergen?

Check hier de eerdere tips van Mark van Bergen. Raadpleeg onze agendasectie voor meer events in de komende tijd. 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Fikse boete Complex Maastricht als ze open gaan tijdens De Nacht Staat Op

Net iets meer dan een dag voor de aanvang van Complex Staat Op, het event van Complex Maastricht voor...

21×2021: het jaar van Eelke Kleijn

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...