woensdag, december 6, 2023

House of DJ’s biedt een virtuele reis door de dancescene

-

Home » Uncategorized » House of DJ’s biedt een virtuele reis door de dancescene

Al 15 maanden timmert organisatie House of DJ’s aan de weg om hun droom te verwezenlijken: de eerste Dutch Dance Experience lanceren in ons land. Om het project verder te kunnen ontwikkelen start de organisatie op 29 maart met een crowdfundingactie. This is Our House neemt je mee langs het verhaal van House of DJ’s.

Dutch Dance Experience | Dance Styles: Een experience die alle verschillende dance stijlen benadrukt en waar je ook de strijd aan kunt gaan met wie de beste dance-moves heeft.

Sinds de start van House of DJ’s zijn kenners uit de scene enthousiast en vol lof over het project. Daarnaast heeft de organisatie binnen korte tijd Tiësto, The Prophet, Angerfist en Radical Redemption weten binnen te halen als ambassadeurs.

>> Zie ook: Na Tiësto ook The Prophet ambassadeur House of DJ’s <<

De ogen voor het epicentrum waren gericht op Breda. Uit onderzoek is echter gebleken dat de verwachte bezoekersaantallen in onze hoofdstad het dubbele zouden zijn. De koers is vanwege die reden gewijzigd. Alle ogen zijn nu gericht op Amsterdam, om het project daar te gaan realiseren.

Discover Dutch Dance

Het idee voor House of DJ’s is ontstaan door iniatiefnemer Arnold van der Leden. Te weinig aandacht voor de Nederlandse dance-scene is de voornaamste reden voor de start van het project. Zeker met de wetenschap dat ons land hoog in de top van de dance-industrie zit. Een uniek concept die de trots van de Nederlandse dance presenteert, was geboren.

Het is nu echt tijd om de rest van Nederland enthousiast te krijgen

Dutch Dance Experience | Life Zone: Via virtual reality de dag van een populaire dj ervaren.

Vier pijlers

Het concept House of DJ’s bestaat uit vier verschillende pijlers: Dutch Dance Experience, DJ Centre, House of DJ’s Cafe en de Online Community.

De Dutch Dance Experience biedt een fysieke ervaring waarin mensen in de huid kunnen kruipen van een persoon die werkzaam is in de industrie via verschillende ruimtes. Daarnaast ervaar je in deze ruimtes ook de geschiedenis van 30 jaar Dutch Dance.

Het DJ Centre is een plek voor de producer om samen te komen met collega’s. House of DJ’s Café biedt alle bezoekers en dj’s de gelegenheid om te verbinden met elkaar met een hapje en drankje. De Online Communnity wordt een online platform waar iedereen die geïnteresseerd is in de dance samen kan komen om ervaringen te delen.

Voor producers wordt dit platform ingezet om bekendheid op te bouwen bij een specifieke doelgroep. De samenloop van deze vier pijlers monden uit in een onvergetelijke ervaring voor de producer en liefhebber van dance.House of DJ’s gaat een grote rol bijdragen aan het eren van de Nederlandse dancescene. Het biedt een mogelijkheid voor producers en liefhebbers van de dance om samen te komen. Het is een broedplaats voor beoefenaars en voor liefhebbers om de geschiedenis te ervaren, maar ook om geschiedenis te schrijven.

>> Zie ook: House of DJ’s richt zich niet meer op Breda, maar Amsterdam <<

Daarnaast worden er verschillende aspecten ingezet bij de Dutch Dance Experience om de beleving te vergroten. Door het gebruik van bijvoorbeeld virtual reality voel, zie en ervaar je hoe het is om in de schoenen te staan van o.a. Tiësto, Hardwell en Armin van Buuren. Wanneer je de bril opzet sta je in de schoenen van één van de grootste dj’s. Je maakt bijvoorbeeld mee hoe het is om te draaien voor een groot publiek, maar ook hoe het is om over de wereld te vliegen.

Dutch Dance Experience | 30 years of Dutch Dance: Met behulp van Time Warp loop je als het ware door de geschiedenis van de Dutch Dance op muzikaal gebied, maar ook visueel.

Investeren in House of DJ’s

Achter de schermen zijn alle plannen concreet uitgewerkt en is er een team van zo’n 100 professionals verzameld. Tijd voor een volgende stap. Via de crowdfundingactie zoekt de organisatie support om het project verder te ontwikkelen.

Via symbid.nl krijgt iedereen de kans om zijn/haar steentje bij de dragen aan het concept. Het streefbedrag wat de organisatie op hoopt te halen is 250.000 euro. Dit bedrag wordt dan gebruikt om digitale content te ontwikkelen, een groter netwerk op te bouwen en om tot de keuze te komen voor een locatie in Amsterdam.

Ambitie

De ambitie om House of DJ’s daadwerkelijk te gaan lanceren is groot. Wij spraken kort met Arnold van der Leden, de man die al 15 maanden bezig is om dit project te realiseren. Hoe staat hij er nu in? “Het is echt heel spannend. Dit kan mis gaan, maar het kan ook uitgroeien tot iets vets waar wij met zijn allen trots op mogen zijn. No guts, no glory. Wij gaan ervoor”, aldus Arnold.

Mede initiatief-nemer Sven zit al een tijd in de business en werkt voor verschillende artiesten. “We hebben echt iets moois in handen. Eerst werd alleen onze vrienden en bekenden enthousiast. Nu komen namen als Mental Theo en Eelko van Kooten (Spinnin’ Records) op mij af met de vraag voor een eventuele samenwerking. Het is nu écht tijd om de rest van Nederland enthousiast te krijgen. Dit kan alleen maar mooier gaan worden”, vertelt Sven.

Dutch Dance Experience | World of Dance: Een beleving waarbij de Nederlandse dj centraal staat.

House of DJ’s

Via deze link kan iedereen die bij wil dragen aan het concept, investeren. Op woensdag 29 maart wordt het plan aan het grote publiek gepresenteerd in Amsterdam met een exclusief optreden van DJ ROOG.

Wil je meer weten over House of DJ’s? Kijk hier voor meer informatie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

This Is Our House heeft nieuwe website: TIOH.nl

De oplettende lezers onder jullie hebben het vast al gezien: This Is Our House is verhuisd! Vanaf heden zijn...

TIOH’s Electronic Music Challenge: Beluister de playlist!

This Is Our House bestond op 1 juli 2020 exact 5 jaar! In de aanloop naar onze verjaardag hebben...