zaterdag, februari 24, 2024

IN BEELD: Aus Berlin Festival 2017 (met de über-tolle entree)

-

Home » Puinhoop Kollektiv » IN BEELD: Aus Berlin Festival 2017 (met de über-tolle entree)

Aus Berlin Festival in Tilburg stond zaterdag 2 december in het teken van spionage, geïnspireerd op de Berlijnse Teufelsberg. We spoelen nog even visueel terug met wat foto’s én een video van de wederom sterke entree-actie.

 

Aus Berlin beleefde de 5e editie, met o.a. Extrawelt, KRINK en Michael Mayer. Uit eigen stad kwamen onder anderen Julie, RIKKON en Tunnelvisions.

Op het festival uiteraard weer een aantal mooie stijlgrepen rond het thema van dit jaar.

Aus Berlin 2017
©️foto’s Stef van Gerve

Aus Berlin 2017

De weken voorafgaand aan het evenement op de Spoorzone werd al in stijl opgewarmd voor Aus Berlin 2017. De organisatie van het in Berlijnse sferen gehulde indoorfestival pakte onder meer uit met een aantal guerrilla-acties.

Op het evenement werd die lijn doorgezet, in navolging van de mooie entree-actie van Aus Berlin 2016. Was je ticket eenmaal gescand bij binnenkomst, dan zat een speciaal hack-team achter de schermen klaar om je op echte schermen te confronteren met allerlei foto’s en informatie van je socials.

Aus Berlin 2017 Aus Berlin 2017

Festivalbaas Joep van Gorp in ons interview vooraf: “Bij ons is het niet zomaar: kluisje regelen, muntjes halen en beginnen. We willen je meteen een beleving geven door iets te overwinnen. De Teufelsberg kom je ook niet makkelijk op, je moet je best ervoor doen.”

We willen je meteen een beleving geven door iets te overwinnen

Aus Berlin 2017

Aus Berlin
Tunnelvisions in de ‘Dome’, de nagebouwde koepel van de Berlijnse Teufelsberg.

Entree-actie Aus Berlin 2017

In de entree-actie van dit jaar kwam ook het element van de laserstralen terug. Die moest je tijdens de guerilla-actie ook al zien te ontwijken.

Namens This Is Our House nam ik de proef op de som.


Meer foto’s Aus Berlin

Houd de Facebookpagina van Aus Berlin in de gaten voor meer foto’s van het festival.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...