maandag, december 4, 2023

IN BEELD: De underground entree van Aus Berlin 2018 (video)

-

Home » Puinhoop Kollektiv » IN BEELD: De underground entree van Aus Berlin 2018 (video)

Aus Berlin Festival stond zaterdag 24 november in het teken van de Berlijnse underground. In de Tilburgse Koepelhal werd je verwend door een onvervalste Berliner line-up in een rauwe maar opvallend intieme setting. Eerst moest je – volgens traditie – de entree goed door zien te komen. 

 

De Unterwelten stonden deze editie centraal op Aus Berlin Festival. Dat is het labyrinth van schuilkelders onder de Duitse hoofdstad. Het werd ooit aangelegd in tijden van (dreigende) oorlog, tegenwoordig is het een bezienswaardigheid.

Een stukje van die beleving werd nu naar Tilburg gehaald. In de Koepelhal werd je, na controle van je ticket, onthaald door een soort ‘poortwachters van de schuilkelders’. Mannen in stofjassen die je naam en gezondheid checkten.

Daarna werd de poort per groepje bezoekers geopend en passeerde je een aantal bizarre taferelen alvorens het eigenlijke festivalterrein te bereiken. This Is Our House beleefde het avontuur ook.

Video: de bizarre entree

(Tekst gaat verder onder de video)

 

Aus Berlin was dit jaar een stuk compacter en intiemer opgezet dan voorgaande jaren. Alles concentreerde zich in de Koepelhal, waar meerdere area’s waren gerealiseerd. Daaronder ook een geheime, derde stage.

Terwijl je een teug nam van Berlijns bier of Fritz Cola kon je uiteraard ook genieten van de sets van een aantal mooie (veelal Berlijnse) headliners. Baikal, Marcus Worgull en Patrice Bäumel draaiden in de house-area (foto onder). Terwijl onder meer Inland en Answer Code Request aan de overkant techno serveerden. Van eigen Brabantse bakermat kwamen Mees Salomé, Tunnelvisions en The Engine.

Aus Berlin Festival 2018

Aus Berlin Festival 2019 vindt plaats op zaterdag 23 november. Daarna vindt het event nog 2 keer plaats, maakte de organisatie eerder dit jaar al bekend.


Meer Aus Berlin

Meer foto’s van Aus Berlin Festival 2018 vind je op hun Facebookpagina.

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...