zondag, december 5, 2021
spot_img
HomeFeaturesIN BEELD: Smaakvol debuut Ik Willem in Den Bosch

IN BEELD: Smaakvol debuut Ik Willem in Den Bosch

-

Den Bosch beleefde afgelopen zaterdag een kleine omwenteling in het uitgaansleven. Het nachtelijk nogal ingedutte poppodium Willem Twee werd uiterst prettig wakker geschud door een nieuw concept: Ik Willem. De eerste editie was meteen raak, met sets van onder meer Eelke Kleijn, Tensnake, Samuel Deep en Budakid. This Is Our House was erbij en maakte een (beeld)verslag met foto’s van Ik Willem’s huisfotograaf.

 

Je hoorde het gewoon rond-buzzen, zaterdag tijdens Ik Willem in Den Bosch. ‘Wat goed dat dit hier weer gebeurt.’

Veel van de aanwezigen waren al een tijdje niet meer over de vloer gekomen bij Willem Twee. Niet zo gek: de danceprogrammering in het Bossche poppodium was de laatste jaren op zijn gat komen liggen.

- Advertisement -

Uit verrassende hoek werd die echter nieuw leven ingeblazen. De Nijmeegse dj/organisator Tim Herfst gooide al zijn passie in de strijd om de oude sigarenfabriek ook nachtelijk weer te laten vlammen. “Willem Twee moet echt weer op de dancekaart komen”, legde hij uit in een uitgebreid interview met This Is Our House.

Dat is zeker gelukt. Verdeeld over Willems twee popzalen, en ingeleid met een muzikaal driegangenmenu in de spiegelzaal, ontstond een smakelijke aftrap. We spoelen nog even terug met een fotoselectie:

 


Volg TIOH op Facebook:Ik Willem

Meer foto’s zijn te vinden op de Facebookpagina. Daar blijf je ook op de hoogte van de volgende edities, op 14 maart en 18 april. 

 

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Nieuwe melodic house releases: De top-3 van Peter Dijk – mei

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

House en techno in april: De tips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....