vrijdag, december 8, 2023

IN BEELD: royale feesten op Koningsnacht en Koningsdag

-

Home » Puinhoop Kollektiv » IN BEELD: royale feesten op Koningsnacht en Koningsdag

Het is alweer een weekje geleden dat King Willy de halve eeuw aantikte. Dit werd groots gevierd in Tilburg, maar het was op meer plekken onder de rivieren bal. Voorafgaand aan dit volksfeest zetten we een boel feesten op een rijtje. Nu volgt een selectie van royale partypics. Dit was Koningsnacht en Koningsdag 2017. 

Uiteraard, Tilburg stal dit jaar de show. Hier werd alles ondersteboven gezet om de verjaardag van de koning tot een onvergetelijk spektakel te maken. Maar ook in Eindhoven, Breda en Den Bosch ging het los.

Eindhoven

Royal Dutch Eindhoven
Stadhuisplein, Eindhoven

In Eindhoven stond de samenwerking tussen Electric Orange en Majestic Dance Event als een paleis. Het Stadhuisplein was op 26 en 27 april afgeladen vol. Het royale feest was gratis, met optredens van Quintino, Bassjackers, Coone, SICK INDIVIDUALS, LNY TNZ, Jay Hardway & more.

Foto’s door: Tom Doms & Kas van Vliet van Wildschieters. Alle foto’s vind je hier.

Supersized Kingsday
Aquabest, Eindhoven

Eigenlijk al jaren het hardste feestje op Koningsdag met maar liefst 9 area’s en meer dan 80 artiesten. Stage design waar je als Nederlander best trots op mag zijn en natuurlijk oud-Hollands spelplezier. Alle liefhebbers van de hardere stijlen verzamelden zich om te vlammen op o.a. beats van Adaro, Ran-D, B-Front, Darkraver, Korsakoff en Brennan Heart.

Het knetterharde album na de klik.

Breda

Club Tropicana Koningsnacht
Strand Binnen, Breda

Op Koningsnacht ging ook Club Tropicana oranje voor de koning. Strand Binnen stond vol met in het oranje geklede feestbeesten. De muziek ging alle kanten op met o.a Puinhoop Kollektiv, Daisy’s Dj Team, Girls Love DJs, David Ghetto en meer.

Foto’s door: Jesper Wijnhoven. Alle foto’s vind je hier.

538Koningsdag
Chasséveld, Breda

In Breda viert Radio538 de verjaardag van de koning altijd groots. Op het Chasséveld werd het feest der blauw bloed niet alleen met dj’s van de radiozender gevierd. Ook acts als Lucas & Steve, MAAN, OG3NE, Sunnery James & Ryan Marciano en nog vele anderen traden op. Het Chasséveld kleurde oranje, zoals het hoort op Koningsdag.


Het hele album vind je hier.

Den Bosch

Kingsland Festival
Brabanthallen, Den Bosch

In Den Bosch was het oranjefeest vooral gaande bij de Brabanthallen. Daar was het overigens dubbel feest. Naast de verjaardag van Willy vierde Kingsland haar vijfde verjaardag. Wie jarig is pakt groots uit en dat deed Kingsland met optredens van Tiësto, Headhunterz en Bassjackers op de mainstage. De TIKTAK stond gevuld met o.a Dirtcaps, Dyna en Girls Love DJs.

Meer koninklijke foto’s hier.

Tilburg

Jus D’Orange
Poppodium 013, Tilburg

Dit was misschien wel het grootste cadeautje voor Tilburg. Een nieuw gratis festival op Koningsdag in 013. De stages waren uniek. De Box Office bood plek voor hip hop, de Window Stage kende tropical house en de Loading Dock gaf ruimte om te raven. De beats in de Veemarktstraat kwamen van o.a. Egbert Live, ANBU GANG, Lucky Done Gone, AFRIKABOOMNADA, SMIB en meer.

Foto’s door: Jostijn Ligtvoet Fotografie en KiiK Photography. Alle sappige foto’s vind je in dit album.

De Oranjestraat
Gin Fizz, Tilburg

Het kleinste feeststraatje van Tilburg ging de nacht en dag door met een volle programmering. Gin tonics drinken als een koning. Jammer dat Willy hier niet even stopte. Gelukkig waren jullie wel aanwezig. Dansen met een drankje en de beats van o.a. Budakid B2B Emiel van den Dungen, Julie, Poko Poko, DIE GROTE & more.

Gin Fizz Koningsdag

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...

Hardstyle in mei: De tips van Mandy en Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....