woensdag, december 6, 2023

IN BEELD: STRP Sounds x HET WILD x Eurabia

-

Home » Puinhoop Kollektiv » IN BEELD: STRP Sounds x HET WILD x Eurabia

Afgelopen zaterdag trapte HET WILD samen met Eurabia de eerste muzikale clubnacht af van STRP Biënnale 2017. STRP – het gerenommeerde kunst- en technologiefestival op Strijp S in Eindhoven – gaat nog door tot 1 april. TIOH sprak al eerder met HET WILD in voorbereiding op de avond. Terugblikken doen we met een mooie selectie foto’s van deze muzikale nacht. Geschoten voor STRP door Marcel Krijgsman en Dick Rennings.

 

STRP Biënnale is weer neergestreken in Eindhovens mooiste fabriekshal, het Klokgebouw. Naast de zo tekenende versmelting van kunst en technologie is er traditiegetrouw ook ruimte voor elektronische muziek op het programma.

De tijd dat STRP gigantische acts (Aphex Twin, Chemical Brothers) naar Eindhoven haalde mag dan voorbij zijn, muziek heeft nog steeds een sterke plaats.

Zaterdag, tijdens de eerste van 2 dancenachten, waren we bij de bijzondere samenkomst tussen Eurabia, HET WILD en STRP.  Hoewel de gekozen zaal nogal ruim was voor de gezellige bende mensen die op het event af was gekomen, zat de sfeer er goed in.

Het gat tussen de expositie en het nachtprogramma werd prachtig overbrugd door Children of the Light. Lichtkunst en elektronica kwamen perfect samen in een act die haast niet mooier de essentie van STRP had kunnen vangen.

Daarna was de beurt aan Cairo Liberation Front x High Wolf, ZEBRA KATZ, Dengue Dengue Dengue, Africaine 808 en tot slot AFRIKABOOMNADA (foto hierboven).

HET WILD

De hosting door HET WILD is dit jaar een van de sterke lokale verbindingen in het muziekprogramma van STRP. Het Eindhovense concept, waarover we laatst al uitgebreid schreven, laat zich omschrijven als een excentrieke, eclectische dansavond. Die eigenlijk niet echt één specifiek smaakje kent.

Elvin Usidame, een van de drijvende krachten achter HET WILD en tevens helft van AFRIKABOOMNADA: “We hebben HET WILD opgezet omdat we iets misten in de stad. We boeken echt wat we zelf vet vinden en hier missen. Nationale en internationale artiesten die normaal niet naar Eindhoven komen. Daardoor zie je ook dat mensen willen reizen en dat ons publiek eigenlijk elke editie anders is.”

Lees hier het complete verhaal over HET WILD, waarvoor This Is Our House onlangs op bezoek ging op het vaste honk van de avond, Het Stroomhuis.

Zaterdag 1 april is de tweede dancenacht, gehost door een andere Eindhovense key player: Albert van Abbe. Ook over hem, en zijn performance/programmering op STRP, brachten we een verhaal.

>> Zie ook – Première: ‘No Comment 9000’ van Albert van Abbe, warm-up STRP <<

Scroll/swipe naar beneden voor meer over het programma van het kunst- en technologiefestival.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

ScoutCast: de eerste set van Afrikaboomnada als solo-act

In de rubriek ScoutCast zet ThisIsOurHouse de spot op een zuidelijke act die we gescout hebben vanwege een bijzonder...

HET WILD uit Eindhoven: van het Stroomhuis naar de STRP Biënnale

HET WILD uit Eindhoven vormt dit jaar een van de sterke lokale verbindingen in het muziekprogramma van de STRP Biënnale (24...