dinsdag, oktober 3, 2023

Koningsdag: Waar zijn de feesten in Brabantse steden?

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Koningsdag: Waar zijn de feesten in Brabantse steden?

Zodra Koningsnacht dag wordt, staan de verkopers al klaar om op de vrijmarkt hun spullen te verkopen en komen de dagjesmensen naar buiten. De stad ontwaakt en bereidt zich voor op de grote getale feestgangers die later op de dag komen om de verjaardag van de Koning te vieren. Elke stad heeft wel één of meerdere feesten en bijna alles is buiten. Welke feesten mag je in de Brabantse steden niet overslaan tijdens Koningsdag? Een overzicht:

KoningsdagEindje

Eindhoven

Centrum

Voor het gemak delen we Eindhoven tijdens Koningsdag op in het centrum en Strijp S, want op die twee plekken is het dit jaar vooral te doen. Het Majestic Dance Event op het Stadhuisplein is al sinds jaar en dag de grote trekker. Ook dit jaar een bomvol programma met grote namen als Feestdjruud, Moksi, La Fuente en Vato Gonzalez. Wees hier wel op tijd, want het plein staat al snel vol.

De mannen van Biki90 en HQ Loungebar halen de Kroonjuwelen weer uit de kast in de Kerkstraat. Kort na de opening van hun eigen Bikibar wordt dit dé plek voor veel party en bullshit, zoals ze het zelf noemen. Verwacht hiphop, house, eclectic en futurehouse. Iets verderop wordt de steeg van Dynamo omgetoverd tot de Royal Block Party. Ook hier veel hiphopbeats, trap, funk en soul van de bovenste plank met onder andere The Modifiers, Elle Rich en Washington.

Aan de Vestdijk tussen het Pullman hotel en de Paterskerk keert Electric Orange weer terug met grote namen zoals we van ze gewend zijn. De makers van Lakedance en 7th Sunday Festival  slaan wederom de handen ineen en maken van Electric Orange het Grootste Koningsdagfestival van Eindhoven met onder andere Yellow Claw, Sander van Doorn en Ferreck Dawn op het program.

KoningsdagStrijpS

Strijp S

Als de pleinen in het centrum overvol beginnen te raken, biedt Strijp S het beste alternatief. Niet alleen qua muziek, maar ook qua sfeer. Uiteraard is Zodiak Commune er met Acid Orange. Dit keer binnen de muren van het Klokgebouw waar ze drie hallen opvullen met stages van Zinloos Geluid, Zodiak zelf en nog een verrassing. Weg van de verstikkende gemeenteregels, maar wel met de harde acid, techno en tekno die we van ze gewend zijn. En om van de nood een deugd te maken; hier gaan ze langer door dan andere feesten!

PACT Festival blijft dit jaar wel buiten op het Strijp S terrein en wel met maar liefst vier podia van DommelVallei, VoNK en We Love Funk. Allemaal met hun eigen (deep)house, techno en funk geluid.

Aquabest

Niet ver van Eindhoven vindt op Aquabest het Supersized Kingsday Festival plaats. Een volledig festival met maar liefst 8 area’s en meer dan 75 artiesten. Voor 25 euro kan je van stage naar stage hoppen. Vooral de hardere stijlen komen hier aan bod met  eigen hardcore, hardstyle, freestyle en classics podia. Met het thema ‘Ik zal stampen’ hoeven we je geen verdere uitleg te geven.

Kingcore

Breda

Het welbekende 538Koningsdag feest op het Chasséveld is inmiddels uitverkocht, maar er is meer in Breda. In de Graanbeurs vindt ’s avonds KingCore plaats met de hardere stijlen van RAW Music. Vindt hier P.P.F., Stolen Cult, Bill Sikes en Vandalism Official.

Op de Havermarkt is het buiten te doen met onder andere Rick Milan, Jahzury en Sherman Sixto. Na 21.00 uur gaat het binnen in de cafés verder. In de Boulevard vind je de fijne house, techno en funk van onder meer Bjorn Wolf, Dani en de Badmeesters.

 

Lanterfantje

Tilburg

Als je voor feest gaat moet je in Tilburg op de Korte Heuvel zijn. Lanterfantje XXL kleurt de caféstraat oranje en komen met onder andere de Lievelingsdj’s van je zusje, Caspernova en Tommy Santo. Zij brengen alleen maar hitjes om de verjaardag van de Koning goed te vieren. Entree is gratis en na afloop gaat het binnen nog verder door.

En waar anders dan in de Oranjestraat barst het feest los bij Gin Fizz. Na Koningsnacht gaan ze vanaf 13.00 uur door met een drukke programmering waar onder andere Full House Soundsystem, DJ Sueside b2b DJ Tone, Milo b2b Franky2times en Ray Fields de beste houseplaten voor je opzetten. Allemaal gratis, vol is vol!

Kingsland

Den Bosch

In Den Bosch is het vooral in en om de Brabanthallen te doen tijdens Kingsland festival. Met maar liefst drie stages en een programmering waar je u tegen zegt wordt de verjaardag van de Koning meer dan uitbundig gevierd. Op de mainstage vind je onder andere Afrojack, Don Diablo en Showtek. Op de Heldeep stage staan Oliver Heldens, Chocolat Puma en Watermät. En op de Tiktak stage veel urban met Feestdjruud, Dirtcaps, Lil’ Kleine en Ronnie Flex.

Heb je nog tips of aanvullingen op dit lijstje? Mail dan naar de redactie. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...