zaterdag, november 26, 2022

Bass music in oktober: De tips van Wessel Hop

-

Home » Features » Bass music in oktober: De tips van Wessel Hop

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de harde stijlen en Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Chris Breuer weet alles van urban-eclectic en Wessel Hop tipt je het beste op het gebied van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor oktober 2020*. 

* Bij het schrijven van dit artikel is nog geen rekening gehouden met eventuele nieuwe coronamaatregelen, die 29 september om 18:00 zijn ingegaan.

BEATS ’N BASS [CANCELLED]

Vrijdag 2 Oktober, Koelhuis, Eindhoven

Het door NOX georganiseerde Beats ’n Bass strijkt nogmaals neer in het Eindhovense Koelhuis. Deze locatie biedt op de buitenplaats een uitstekend alternatief voor diegene die het festivalgevoel niet los kunnen laten. Het is een rauwe setting, een soort mega gezellige bouwplaats. Denk daar nog een dikke installatie bij, samen met een groep enthousiaste feestgangers en een lekker hapje en een drankje.

De muziek wordt gedraaid door een groep Nederlandse bass-talentjes. Vorige editie was het voornamelijk drum-‘n-bass, maar daar kon de kersverse producer Vypes het niet bij laten. Hij kreeg iedereen aan het headbangen krijgen met een energieke knalset vol dreunende dubstep, drumstep en neuro. Vandaar dat deze editie een 50/50 split krijgt in dubstep en drum-‘n-bass. Zover staan Hired, Roon en Styke al op de line-up. Ook staat BeeVee paraat, die niet geheel onbekend is bij de NOX events – hij draaide eerder bij Ghost Dubstep. Hiernaast draait een brute dubstep/riddim dj/producer – en tevens goede vriend van Wessel Hop – Exentra ook.

Door een eenrichtingsweg aan te leggen is er een veilige en tevens entertainende looproute die van ingang, tot wc, bar en dj-booth loopt. Zo worden we allemaal toch iets vrijgelaten af en toe, mits je daar zelf gehoor aan geeft.

>> Event


AGORA: Autumn in Italy

Zaterdag 17 Oktober, De Loods, Groningen

Groningen heeft er een nieuwe contestant bij in de reeks kwaliteitsevenementen die daar plaatsvinden. De Agora evenementen pakken vlak na hun eenjarig bestaan toch door, dan wel Corona-proof. Door een samenwerking aan te gaan met een van de bekendere locaties in de stad bieden ze de bezoekers een unieke ervaring.

Autumn in Italy is precies zoals het klinkt. Er komt een aanbod aan Italiaanse hapjes en lekkernijen, met een nog beloofde menukaart die snel zou verschijnen. De programmering is all-round en daarom wacht de bezoekers een breed spectrum aan muziek. Van diepe dubstep tot energieke dancefloor en van rammende neurofunk tot vuile jump-up.

Hiernaast worden de gasten aangemoedigd ook eigen vermaak mee te nemen. Waarom zou je geen monopoly, vier-op-een-rij of risk meenemen? Misschien is een stuk kaarten meer voor jou, dan ga je daarvoor! Met een line-up van de finest locals verzorgt de organisatie de melodieën. Van de Bredase trots Jetyx tot de naar Brabant verhuisde Limburger Havey. Hiernaast staan INTENSE Soundsystem en een drietal nog aan te kondigen acts te popelen om te viben in het hoge noorden.

>> Event


Black Sun Empire & guests – ADE

Vrijdag 23 Oktober, Paradiso Noord, Amsterdam

De Blackout head honchos uit Utrecht verzorgen deze ADE toch een show voor de hongerige fans. In het charmante Paradiso Noord wordt een exclusief seated-event georganiseerd voor 86 bezoekers. Black Sun Empire heeft een onmiskenbare, harde en donkere sound dat al vele jaren door de zalen galmt.

De formatie heeft het evenement omgedoopt tot BSE & guests, dus er kan alleen maar gespeculeerd worden over wie zich bij de frontmannen mogen voegen. De show is bestempeld als all-nighter en bezoekers kunnen genieten van de muziek op de wonderlijke tijden van middernacht tot 4 uur ‘s morgens. Zoals vanouds.

>> Event


You’re Not Ready w/ Kanine + Imanu

Zaterdag 24 Oktober, Poppodium 013, Tilburg

Na een succesvolle reeks You’re Not Ready evenementen in juli maakt het Tilburgse Poppodium 013 zich klaar voor een nieuwe hoop seated events. Een paar maanden terug werd de muziek verzorgd door de headlining Black Sun Empire. Ditmaal krijgen de bass-heads een tweetal unieke artiesten voorgeschoteld: Imanu en Kanine.

DIVIDID Records mede-oprichter Imanu heeft zijn carrière de laatste jaren streng hervormd (voorheen Signal) en is sindsdien een onmiskenbaar geluid voort gaan brengen. Het combineren van hoog-tempo drum-‘n-bass met andere genres houdt luisteraars scherp en geboeid. De andere man – Kanine – is een jonge, Britse dj en producer bekend als pionier van een nieuwe wave aan jump-up sounds. De winnaar van de Best Newcomer-award op de Drum and Bass Arena awards komt een versatile 175bpm setje droppen in feestgierige Brabant. De avond krijgt als support ook de local Koarse voor de kiezen.

>> Event


Meer tips over bass music?

Check hier de eerdere tips van Wessel Hop. Raadpleeg onze  agendasectie voor meer events in de komende tijd. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

Hardstyle tips in november 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Hardstyle tips in oktober 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...