vrijdag, januari 15, 2021
Home Features Hardstyle en hardcore in december: De tips van Mandy en Peter

Hardstyle en hardcore in december: De tips van Mandy en Peter

-

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Wessel Hop tipt je het beste op het gebied van bass music en Chris Breuer weet alles van urban-eclectic. Trance-tips worden verzorgd door Erwin Herkelman en Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de harde stijlen. Hieronder hun persoonlijke tips voor december 2020. 

Radical Redemption – The Chronicles of Chaos

Vrijdag 11 december, album

Eind januari kondigde Joey van Ingen aan bezig te zijn met zijn zesde (!) album. Tijdens deze bekendmaking was het acht jaar geleden dat hij zijn allereerste album uitbracht, genaamd ‘Annihilate’. In deze afgelopen acht jaar heeft hij ongelooflijk veel bereikt: zijn tweede album ‘The Spell of Sin’, het twee jaar lang uitverkopen van de Heineken Music Hall en het derde album ‘The One Man Army’.

- Advertisement -

Hierna volgde de geboorte van Minus Militia, het verplaatsen van zijn solo-event naar een The Radical Dome, die met een capaciteit van 12.000 bezoekers stijf uitverkocht. En met als klap op de vuurpijl zijn laatste twee albums ‘The Road to Redemption‘ en ‘Command & Conquer’. Deze reeks eindigde met de vijfde editie van zijn solo-event ‘The Brotherhood of Brutality‘.

Op 23 oktober hield Joey een speciale album stream. Hier kon je alvast voorproeven hoe hij je mee (terug) zal nemen naar de essentie van Radical Redemption. Mandy’s persoonlijke favorieten zijn ‘Dominator Tribute‘ met de pure hardcore sound erin verwerkt en de typische Radical melodie en sound in ‘Street Code‘. Als jij ook niet kan wachten op het album zijn deze twee heerlijke nummers al grijs te draaien op verschillende streamingsplatformen!

>> Pre-order


Rebelion – The First Dose

It’s so close I can taste it“, staat bovenaan de Instagram pagina van Rebelion. Bovendien blijven de Schotse heren in hun posts mysterieus, maar laten zij doorschemeren dat het niet lang meer duurt. We zijn namelijk met zijn allen met smart aan het wachten op de releasedatum van dit enorm dikke album. Op 20 november deelde ze in hun Instagram Stories: “If you can’t get to us, we will be forced to come to you“. Wij maken hieruit op dat ze toch iets aan het bekokstoven zijn.

De officiële pre-order van dit album begon vanaf 24 september. Het zou begeleid worden door een album release event in het befaamde Poppodium 013 te Tilburg en het leek er ook echt op dat dit door zou gaan. Echter, er kwamen destijds extra maatregelen voor de zaterdag waarop het evenement zou plaatsvinden. Tot ongeloof van velen, werd het album hierdoor ook verplaatst.

“We geloven dat het album een ​​directe weerspiegeling en representatie is van het evenement en stellen daarom de releasedatum van ‘The First Dose’ terug om je de beste ervaring te bieden die we onze fans willen aanbieden.”

De datum van 17 oktober werd zo op Spotify verplaatst naar 31 december en de datum van evenement verplaatste naar 9 januari 2021. Echter probeerden Raymond en Gary het goed te maken door een enorme knaller gratis weg te geven waar alle rebels al tijden op zaten te wachten: ‘Bassline Junkie‘. Wij vinden dat dit de pijn iets verzacht, maar desondanks kunnen we niet wachten tot het album daadwerkelijk uitkomt!


Flamin’ Hot Boys

Flamin’ Hot Boys is een samenwerking tussen de dj’s Killshot en Warface van het End Of Line label. Het is een online kookshow met een twist omdat de mannen beiden een passie voor koken en barbecueën delen. Sinds de rauwdouwers op het moment hun beroep niet kunnen uitoefenen, kunnen ze hun vrije tijd besteden aan prachtige initiatieven zoals deze. Op deze manier kun je Stan en Youri beter leren kennen, terwijl je er ook nog een enorm lekker recept aan overhoud.

Het is hun missie om de kijker mee te nemen op een reis met leuke uitdagingen en spannende eetgerechten. Dit allemaal in combinatie met een flinke dosis humor. De eerste aflevering van de twee artiesten kwam 20 oktober online op YouTube, sindsdien plaatsen de heren wekelijks een nieuwe video. De Flamin’ Hot Boys hebben zeer waarschijnlijk meer dan genoeg in petto voor in december. Het motto van de heren is als volgt: “Als COVID-19 je werkloos maakt, moet je niet in problemen denken, maar in oplossingen”. Aan positivisme geen gebrek!


Meer tips over de harde stijlen?

Check hier de eerdere tips van Peter de Valck en Mandy van der Donk en check hier andere tips over de harde stijlen. Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is op het moment stagiaire bij TIOH. Ze volgt de opleiding tot International Event Manager aan de Breda University of Applied Sciences. Ze is een echte fan van de hardere stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Echter is haar muzieksmaak heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat.

Gerelateerd

Dance & Drugs: (Onder) invloed in coronatijd

Drugs en onze roemrijke dancecultuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe vergaat het de gebruiker in een tijd...

Interview: Shane Codd scoort een hit in Europa met zijn debuutsingle

De Ierse Shane Codd is kortelings doorgebroken met zijn debuutsingle Get Out My Head. Dit nummer behoort tot de...