vrijdag, juni 18, 2021
HomeFeaturesHardstyle en hardcore in oktober: De tips van Mandy en Peter

Hardstyle en hardcore in oktober: De tips van Mandy en Peter

-

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Wessel Hop tipt je het beste op het gebied van bass music, Chris Breuer weet alles van urban-eclectic en Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en technoMandy van der Donk en Peter de Valck zijn onze nieuwe specialisten binnen de harde stijlen. Hieronder hun persoonlijke tips voor oktober 2020*. 

* Bij het schrijven van dit artikel is nog niet overal rekening gehouden met eventuele nieuwe coronamaatregelen, die 29 september om 18:00 zijn ingegaan.

The Funky Cat’s Whisker Club

Zaterdag 3 oktober, De Helling, Utrecht

- Advertisement -

The Funky Cat is terug, maar deze keer niet met een rave. Ze presenteren een exclusieve Whisker Club, een unieke luisterervaring beperkt tot 50 zitplaatsen – volledig coronabestendig. Ga zitten, sluit je ogen en laat je door The Funky Cat meenemen op een reis van 2,5 uur.

Deze reis zal vergezeld worden door Geck-o, D00d en bitface. Ze nemen exclusieve muziek mee, anders dan wat je zou verwachten op een normale rave. Wees echter maar gerustgesteld dat ze hun effectieve dansvloer-knallers en harde beats niet achterwege zullen houden. Het is dan ook niet vreemd dat alle kaarten al uitverkocht zijn. Hopelijk heb je nog geluk op Ticketswap om bij deze seated experience te zijn.

>> Event


Rebelion presents The First Dose

Zaterdag 17 oktober, Poppodium 013, Tilburg

Dit is niet Rebelion’s eerste show in het befaamde poppodium. Op 18 juli was het concept van 013 – You’re Not Ready – erg snel uitverkocht. Rebelion’s carrière is ‘geskyrocket’ en hierdoor flikten deze twee Schotse rauwdouwers dit kunstje nogmaals. Deze keer niet één (binnen acht! minuten), maar drie shows stijf uitverkocht. Een nacht-, avond- en middagshow ter ere van hun album ‘The First Dose’.

Wees maar gerust dat er een paar rake klappen gaan vallen, vergezelt met de beste trippy visuals. “Dit is je eerste dosis, en nu … kun je niet meer genezen worden. Je bent een deel van het probleem.” Ben jij klaar voor je eerste dosis? Geef dan je vrije tijd op om Ticketswap af te zwerven en wie weet heb je nog geluk. Mocht dat niet lukken, kun je nog altijd het album bemachtigen en de muziek thuis bewonderen.

>> Event


State of Bass | Unresolved

Vrijdag 30 oktober, Patronaat, Haarlem

Variërend van heerlijk, harde hardstyle classics tot het ruigste van de rawstyle. Als je van formidabele screeches en hardnekkige kicks houdt, dan is deze editie van State of Bass iets voor jou. Unresolved voegt zich samen met Aversion, Imperatorz, Invector, Vertile en MC Raise om het Haarlemse Patronaat op zijn fundering te laten trillen.

>> Event


Phoenix 100

Vanaf vrijdag 2 oktober de gehele maand, Time Out, Gemert

Phoenix Festival is al heel de zomer bezig met hun speciale raw en uptempo evenementen die speciaal zijn gemaakt voor 100 personen. Met zijn grote variatie in aanbod zorgen ze ervoor om editie na editie uit te verkopen. Sommige edities zijn al uitverkocht, andere bijna. Wees er snel bij om nog te genieten van Phoenix 100.

De Time Out biedt drie zalen waar zij ieder 100 personen mogen plaatsen. De line-up is hetzelfde, echter rouleert de tijd wanneer de dj in de line-up staat. Je reserveert een tafel voor twee personen, hier mag je plaatsnemen op de kruk, maar je kunt er ook voor kiezen om naast je stoel te dansen. Er is tussendoor niet de mogelijkheid om van area te wisselen, dus kies met je vrienden allemaal dezelfde zaal.

>> Events


Meer tips over de harde stijlen?

Check hier de eerdere tips van Mandy van der Donk en check hier andere tips over de harde stijlen. Raadpleeg onze agendasectie voor meer events in de komende tijd. 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top-3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle of hardcore releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...