woensdag, december 6, 2023

Experimental en bass music in februari: de tips van Daan Coerver en Frank Slijpen

-

Home » Features » Maandtips » Experimental en bass music in februari: de tips van Daan Coerver en Frank Slijpen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan Coerver tipt je daarbij het beste op het gebied van bass music. Frank Slijpen gaat over de experimental scene. Hieronder hun persoonlijke tips voor februari 2022.

Grey Code – Renewal LP

Metalheadz

Met bijna 50.000 maandelijkse luisteraars is Grey Code de laatste jaren uitgegroeid tot een gevestigde naam in de UK drum ’n bass scene. De Brit bracht in 2019 al een klein album op de markt, maar pakt het deze keer toch wat groter aan. Op 28 januari verschijnt er namelijk weer een lijst met 12 kersverse tracks om je vingers bij af te likken.

Ik heb zelf de tracks al een tijdje mogen bestuderen en ben er dan ook zeer over te spreken. Overall heeft de plaat een experimenteel randje. Ik zou het dan ook niet zomaar in een hokje binnen dnb kunnen plaatsen. Ik denk dat de artiest een zowel toegankelijke als unieke sound heeft proberen neer te zetten met dit project.

Mocht je nou, net als ik, alvast willen kunnen genieten van Renewal; check dan hier alvast wat eerder uitgebrachte album tracks!


Footprints Festival @ TivoliVredenburg

Zaterdag 12 februari | Utrecht

Helaas gaat Sonic Acts dit jaar niet door. Altijd een van de hoogtepunten in het festivaljaar.

Het Utrechtse Footprints Festival gaat (vooralsnog) wel door, gelukkig. Hier worden traditionele en moderne geluiden vermengd met invloeden uit verre windstreken.

Ook dit jaar reizen artiesten uit alle hoeken van de wereld af naar TivoliVredenburg voor Footprints Festival. Van Engeland, België en Zwitserland tot Turkije, Nigeria, Puerto Rico maar ook Nederland: alle acts verwerken verschillende roots, invloeden en technieken in hun werk, resulterend in prikkelende, dansbare en horizonverbredende muziek. Avontuurlijk en het experiment niet schuwend.

Op het programma: Antal, Asa Moto, De Schuurman, Emma Jean Thackray, Gaye Su Akyol, Hermanos Gutiérrez, James BKS & The New Breed Gang, Kamma & Masalo, L’Éclair, Loshh, Motie van Wanvrouwen, Pachyman, Ruby Rushton, The Zenmenn, Waxfiend.


Meer maandtips

Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De top 3 bass releases in februari 2023: deze tracks mag jij niet missen

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Top 3 bass music releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....